Anasayfa Haber Microsoft 365 Insider Android Kullanıcıları PDF’lerden Sayfa Ayıklayabilecek

Microsoft 365 Insider Android Kullanıcıları PDF’lerden Sayfa Ayıklayabilecek

Microsoft 365 Insider'ları Android'de PDF'lerden Sayfa Ayıklayabilecek
Microsoft 365 Android Uygulaması

Microsoft 365 uygulamasının Android sürümü, Microsoft 365 Insider programı üyeleri için yeni ve kullanışlı bir özellik kazanıyor. Bu yeni özellik sayesinde PDF dosyalarından sayfalar ayıklanabilecek ve daha sonra başka belgelerde kullanılabilecek. Microsoft blog yazısında şöyle diyor:

“İster notlarınızdan sayfaları ayıklamak, ister bir proje belgesinin önemli kısımlarını almak isteyin, işinizi kolaylaştırdık! Artık PDF’lerden sayfaları tek bir adımda ayıklayabilirsiniz.”

Insider üyelerinin tek yapması gereken Android’de Microsoft 365 uygulamasında bir PDF dosyası açmak, ayıklamak istedikleri sayfaları seçmek ve son olarak yeni “Ayıkla” seçeneğine dokunmak.

Yeni özellik artık premium abonelik için ödeme yapan Microsoft 365 Insider’lar tarafından kullanılabiliyor. Android uygulamasını Build 16.0.14223.10000 veya sonraki bir sürüme güncellemeniz şart. Özelliğin ne zaman genel kullanıma açılacağına dair bir bilgi henüz yok.

Hatta geçen hafta Android uygulamasına sahip premium Insider üyeleri, PDF dosyalarını birleştirme özelliği kazandı. Ayrıca iOS ve Mac kullanıcıları, bu cihazlar için Word, PowerPoint ve Excel uygulamalarında görüntüleri otomatik olarak kırpmalarını sağlayan yeni bir özelliği de kullandı.

Ek olarak Haziran ayı başında Microsoft 365 Insider programındaki Mac kullanıcıları Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarında bazı arama iyileştirmelerine tanıklık etti. Bu iyileştirmeler arasında akıllı arama önerilerini açmanın bir yolu da yer alıyordu, böylece kullanıcılar arama dizelerindeki bir sonraki kelimeyi yazmalarına gerek kalmadan ipuçlarını görüntüleyebilir hâle geldi.