Anasayfa Haber Sabrent Rocket X5 PCIe Gen5 SSD 14 Gb/sn Okuma Hızına Ulaştı

Sabrent Rocket X5 PCIe Gen5 SSD 14 Gb/sn Okuma Hızına Ulaştı

Sabrent Rocket X5 PCIe Gen5 SSD 14 Gb/sn Okuma Hızına Ulaştı
Sabrent Rocket X5 PCIe Gen5 SSD

Sabrent Rocket X5, M.2 2280 form faktörüne dayalı PCIe Gen5 bir depolama çözümü. Bu çözüm 14 Gb/sn’ye kadar ulaşabilen yüksek sıralı okuma hızıyla pazarda devrim yaratmaya hazırlanıyor. Bu hızlar, Gen4 standardının sunduğu performansın neredeyse iki katı. Rocket X5 henüz piyasaya sürülmemiş olsa da, bazı heyecan verici ön veriler paylaşıldı.

Henüz bir PCIe Gen5 diski piyasaya sürmemiş bir şirket olan Sabrent, yarışa kayda değer bir geç giriş yapıyor. Şirket, bu yılın Mart ayında 12,4 Gb/sn’ye varan okuma ve 11,8 Gb/sn’ye varan yazma hızlarına sahip depolama çözümünü göstermişti. Sabrent, şimdi sınırları daha da zorlayarak daha da yüksek performans elde etmeyi başardı.

Sabrent Rocket X5 PCIe Gen5 SSD 14 Gb/s Okuma Hızına Ulaştı
Rocket X5 CrystalDiskMark Sonuçları

Şirket, CrystalDiskMark 8.0.4 kullanılarak Rocket X5’in 2 TB versiyonu üzerinde yapılan bir test sonucunu paylaştı. Sonuçlar etkileyici, Rocket X5 okuma işlemlerinde 14.179 Mb/sn ve yazma işlemlerinde 12.280 Mb/sn hızlara ulaştı. Ayrıca rastgele 4K performansı da oldukça umut verici, okuma hızları 106 Mb/sn’ye, yazma hızları ise 448 Mb/sn’ye ulaşıyor.

Fan içeren aktif bir soğutucu ile donatılan Rocket X5, ısı dağılımını etkin bir şekilde yönetmeyi amaçlıyor. Ancak bu soğutma çözümünün verimliliği ya da bir anakart soğutucusunun altına yerleştirilmesi durumunda depolama performansının nasıl etkileneceği konusunda herhangi bir bilgi mevcut değil. Yine de Sabrent’in ilk Gen5 depolama çözümü, 10-12 Gb/sn hızlar sunan diğer seçeneklerle kıyaslandığında cazip bir seçim olacaktır.