Anasayfa Haber Anthropic, Kodlama ve Analiz Yeteneği Gelişen Claude 2’yi Duyurdu

Anthropic, Kodlama ve Analiz Yeteneği Gelişen Claude 2’yi Duyurdu

Anthropic, Claude 2'yi Duyurdu, Kodlamada Daha İyi Hâle Geldi
Anthropic Claude 2

Anthropic, gelişmiş performans ve daha uzun yanıtlar sunan yeni modeli Claude 2’nin kullanıma sunulduğunu duyurdu. Claude 2, Claude 1.3 ile aynı maliyete sahip bir API aracılığıyla ABD ve İngiltere’de mevcut olan beta sohbet deneyimini iyileştiriyor.

Şirkete göre Claude artık 100.000 tokene kadar girdi alabiliyor, bu da analiz etmesi için yüzlerce sayfa içerik verebileceğiniz anlamına gelmekte. Tek seferde birkaç bin tokene kadar notlar, mektuplar, hikâyeler ve diğer içeriklerin çıktısını da alabiliyor.

Eğer bilmiyorsanız, Claude’un belirleyici özelliklerinden biri de PDF ve diğer metin belgelerini incelemesi için ona verebilmeniz. Örneğin Microsoft tarafından işten çıkarıldığınızı ve CV’nizi hazırlamanız gerektiğini varsayalım, mevcut CV’nizi Claude’a verebilir ve iyileştirmeler yapmasını isteyebilirsiniz. O da size bunları hemen yaparak sunacaktır.

Claude 2’nin önceki sürümlere göre üstün olduğu bir alan da kodlama ve matematik. Claude 2 Codex HumanEval adlı Python kodlama testinde %56’dan %71,2’ye, GSM8K ilkokul matematik problemlerinde ise %85,2’den %88’e yükseldi.

Anthropic, Claude 2 için planlanan yetenek iyileştirmeleri için “heyecan verici bir yol haritasına” sahip olduğunu ve bunları önümüzdeki aylarda yavaş ve yinelemeli olarak uygulayacağını söyledi. Zararsız yanıtlar sağlama açısından da Claude 2, Claude 1.3’e göre iki kat daha iyi durumda.

PDF gibi belgeleri ayrıştırma yeteneği ile Claude 2, ChatGPT, Bard ve Bing Chat’ten sıyrılıyor. Ne yazık ki, web arayüzünü şu anda yalnızca ABD ve İngiltere’de yaşayanlar kullanabiliyor. Ancak şirket önümüzdeki aylarda yapay zekasını küresel olarak kullanılabilir hâle getirme sözü verdi.

ABD veya İngiltere dışında yaşayan kullanıcılar Poe.com adlı site üzerinden Claude 2’ye erişim sağlayabiliyor. Ancak ücretsiz hesapla günde 30 sorgu limiti mevcut.