Anasayfa Haber Google Bard Avrupa’ya Açıldı, Türkçe Dil Desteği Kazandı

Google Bard Avrupa’ya Açıldı, Türkçe Dil Desteği Kazandı

Google Bard Avrupa

Google, Bard üretken yapay zeka sohbet robotu için yeni bir güncelleme duyurdu. Artık Avrupa da dahil dünyanın daha çok yerine açılan Google Bard, yeni dil desteği ve bir dizi yeni ve geliştirilmiş özellik sunuyor.

Bard, Mayıs ayında resmi olarak piyasaya sürüldüğünde Avrupa Birliği (AB)’ndeki ülkeleri kapsamıyordu. Bunun nedeni, AB’nin gerekli çevrimiçi gizlilik bilgilerini Google’dan almamış olmasıydı. En son güncelleme, AB ülkelerinin Brezilya ile birlikte ilk kez Bard’a erişebileceğini ortaya koyuyor.

Bard, yeni ülkelerle birlikte dil desteğini 40’tan fazla dili kapsayacak şekilde genişletti. Buna başta Türkçe olmak üzere Arapça, Çince, Almanca, Hintçe ve İspanyolca gibi yeni eklemeler dahil.

Bölge ve dillerdeki genişlemeyle birlikte Google, Bard için büyük bir özellik güncellemesi yayınladı. Belki de en büyük yeni özellik, Bard’ın analiz etmesi için bir fotoğraf veya görüntü yükleme yeteneği. Bu özellik artık İngilizce olarak yayında ve yakında yeni dillere de destek sunacak.

Bard’da kullanıcı istemlerine verilen yanıtlar artık beş farklı modda (basit, uzun, kısa, profesyonel veya gündelik) verilebiliyor. Ek olarak Bard ilk kez istemlere sesli yanıtlar sunabiliyor.

Başka bir yeni özellik, kullanıcıların daha sonra erişim için Bard ile sohbetleri sabitlemesine ve kaydetmesine olanak tanıyacak.  Artık bir görüşme başlattığınızda, kenar çubuğunda son görüşmeleri sabitleme, yeniden adlandırma ve alma seçeneklerini göreceksiniz. Örneğin, Bard’dan yazın açık hava sporlarını karşılaştırmanıza yardım etmesini isterseniz ipuçlarını daha sonra tekrar gözden geçirebilirsiniz. Bu özellik de artık 40’tan fazla dilde yayında.

Yeni Bard güncellemesi, başkalarıyla paylaşılabilen bir sohbet bağlantısı oluşturmanın bir yolunu da ekliyor. Ayrıca sohbet robutunun kodlama özellikleri geliştiriliyor ve Google artık “Python kodunu Google Colab’a ek olarak Replit’e aktaracağını” söylüyor.