Anasayfa Haber Proton Drive Windows Uygulaması Kullanıma Sunuldu

Proton Drive Windows Uygulaması Kullanıma Sunuldu

Proton Drive Windows

Proton Mail ile tanınan Proton, şimdi de Windows kullanıcılarına dosyalarını tam uçtan uca şifreleme desteğiyle buluta yüklemeleri için yeni Proton Drive Windows uygulamasını sunmuş durumda. Proton, uygulamanın Windows 10 ve 11 ile çalıştığını ve kullanıcıların bilgisayardaki verilerini buluta yedeklemesine ve bunlara herhangi bir cihazdan erişmesine izin verdiğini belirtiyor.

Proton’a göre uygulama, kullanıcıların bilgisayarınızdaki herhangi bir klasörü kısıtlama olmadan yüklemesine ve senkronize etmesine izin verecek.

Ek olarak şirket, blog gönderisinde Proton Drive dosyalarının PC’nizin depolama alanıyla nasıl etkileşime gireceği hakkında daha fazla bilgi paylaşmış durumda. “Normal dosyalardan farklı olarak, bilgisayarınızdaki Proton Drive klasöründeki dosyalar, sabit diskinde otomatik olarak yer kaplamaz. Bunlar, yalnızca onlara eriştiğinizde cihazınıza indirilir ve isteğe bağlı bir senkronizasyon sağlar. Proton Drive, son zamanlarda eriştiğiniz veya sık sık eriştiğiniz dosyaları da akıllı bir şekilde önbelleğe alır, böylece yeniden indirilmeleri gerekmez. Bu dosyalara yalnızca bir kez ihtiyacınız varsa, bilgisayar ayarlarınızı, Proton Drive’ın açılmamış dosyaları belirli bir süre sonra otomatik olarak yalnızca çevrimiçi depolamaya geçireceği şekilde ayarlayabilirsiniz.”

Hizmet 1 GB ücretsiz bulut depolama alanı sunuyor ancak aylık 3.99 dolar olan standart Proton Drive aboneliğine kaydolursanız bu miktar 200 GB’a yükseltilebiliyor. Aylık 9.99 dolar fiyat etiketi taşıyan Proton Unlimited planıyla ise 500 GB’a kadar bulut depolama alanı elde edilebiliyor.