Anasayfa Haber EA Sports FC 24 Çıkış Tarihi ve Fiyatı Belli Oldu

EA Sports FC 24 Çıkış Tarihi ve Fiyatı Belli Oldu

EA Sports FC 24 Çıkış Tarihi Fiyatı

EA Sports FC 24 için beklenen çıkış tarihi ve fiyat bilgisi detayları da sonunda açıklandı. EA’nın FIFA ile uzun süredir devam eden ortaklığının FIFA 23’ün ardından sona erdiğini ve FIFA 24 yerine bu isim değişikliğine yol açtığını hatırlatalım.

EA Sports FC 24 Çıkış Tarihi

Açıklamaya göre EA’nın amiral gemisi futbol serisi 29 Eylül tarihinde PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch ve PC’de çıkacak.

EA Sports FC 24 Fiyatı

PlayStation ve Xbox

  • Standart Edition – 1.400 TL
  • Ultimate Edition – 1.200 TL

Windows (Steam ve Epic Games Store)

  • Standart Edition – 1.199 TL
  • Ultimate Edition – 1.699 TL

EA, seriyi olabildiğince gerçekçi tutmak amacıyla çeşitli ligler ve organizasyonlarla anlaşmalar yapıyor. EA Sports FC 24’te 19.000’den fazla orijinal oyuncu, 30’dan fazla lig ve 100’den fazla stadyum temsil edilecek. Ek olarak şirket, markalarını kullanmak ve Şampiyonlar Ligi gibi müsabakalara erişimi sürdürmek için İngiltere Premier Ligi ve UEFA ile özel anlaşmalar yaptı.

Ayrıca eskiden FIFA olarak bilinen seri iki yeni kadın ligi kazanıyor. Bunlar: İspanya’nın Liga F ve İspanya ve Almanya’daki en yüksek rekabet seviyesi olan Frauen-Bundesliga.

Frostbite motoru hala kullanılmaya devam ediyor ancak EA geliştirilmiş bir sürüm kullandığını söylüyor. EA, HyperMotion teknolojisini de yükseltti. HyperMotionV (PS5, Xbox Series X/S ve PC sürümlerinde mevcut olacak), 180’den fazla üst düzey erkek ve kadın profesyonel oyunundan toplu verilerden yararlanıyor. EA, “Bu, otantik tam takım hareketinin yanı sıra 1.200 imza koşu stilinin kilidini açar, böylece hayranlar en iyi oyuncuların hareket ettiği benzersiz yolları deneyimleyebilir,” diyor. Bu teknolojinin, yalnızca birkaç gün içinde EA Sports FC için yeni animasyonlar oluşturmasına yardımcı olabileceğini de sözlerine ekledi.

PlayStyles adlı başka bir yeni özellik, oyuncuları daha benzersiz kılmak için Opta ve diğer kaynaklardan gerçek dünya verilerini kullanıyor. EA, bunun oynanışı etkileyeceğini ve oyunculara farklı yetenekler kazandıracağını söylüyor. Şirket, Ultimate Team’de “PlayStyles+, bu özel yetenekleri birinci sınıf standarda yükseltiyor – [Erling] Haaland’ın Power Shot’unu düşünün – elit oyuncuların çok az kişinin erişebileceği bir seviyede oynama yeteneklerini yansıtıyor” diye ekliyor.

Crossplay, PS5, Xbox Series X/S ve PC ile PS4 ve Xbox One arasında mevcut olacak. Clubs, Co-Op Season, Volta Football ve Ultimate Team Co-Op modları ilk kez çapraz oyunu destekleyecek. Öte yandan, FC 24’ün Switch sürümü çapraz oynatmayı içermeyecek.