Anasayfa Haber Threads Kullanım Oranı İlk Haftasına Göre Düşüş Gösterdi

Threads Kullanım Oranı İlk Haftasına Göre Düşüş Gösterdi

Threads Kullanım Oranı

Instagram’ın Twitter benzeri sosyal medya uyarlaması Threads, lansmanının ilk haftasında 100 milyondan fazla kullanıcıyı bünyesine katarak en hızlı büyüyen platformlardan biri oldu. Öte yandan CNBC’nin haberine göre Threads kullanım oranı ilk haftasına göre düşüş göstermeye başlamış durumda.

SimilarWeb ve Sensor Tower’dan alınan veriler, günlük aktif kullanıcılarda ve platformda harcanan sürede bir düşüş olduğunu gösteriyor. Sensor Tower, Cumartesi ile karşılaştırıldığında Salı ve Çarşamba günleri günlük aktif kullanıcı sayısında yaklaşık %20’lik bir düşüş kaydetti. Ayrıca, %50’lik bir düşüşle kullanıcıların uygulamada geçirdikleri ortalama süre 20 dakikadan 10 dakikaya indi.

SimilarWeb’den alınan veriler, dünya genelindeki Android telefonlar dikkate alındığında, 7 Temmuz ile Pazartesi arasında günlük aktif kullanıcı sayısında yaklaşık %25’lik bir düşüş olduğunu gösteriyor. SimilarWeb yöneticisi David Carr, Pazartesi günü Android’de yaklaşık 36,6 milyon aktif kullanıcı olduğunu söyledi. Analitik firması ayrıca, ABD kullanıcılarının harcadığı ortalama sürenin 6 Temmuz’da 20 dakikadan 10 Temmuz’da yaklaşık 8 dakikaya düştüğünü öne sürdü.

Twitter beğenileri üzerine inşa edilen sosyal medya uygulaması, gönderileri düzenleme ve diğer kullanıcılara DM gönderme gibi bazı temel işlevlerden yoksun. Bununla birlikte, Instagram başkanı Adam Mosseri kullanıcılara birçok Threads özelliğinin gelecekteki bir sürüm için boru hattında olduğuna dair güvence verdi.