Anasayfa Haber Bülten Mercusys’in Yazlık Evler İçin WiFi Mesh ve Powerline Çözümleri

Mercusys’in Yazlık Evler İçin WiFi Mesh ve Powerline Çözümleri

Mercusys'in Yazlık Evler İçin WiFi Mesh ve Powerline Çözümleri

Günümüzde internet bağlantısı olmadan bir yaşam düşünülemiyor. Tatilde, yazlıkta da olunsa modern insanın olmazsa olmazı internet bağlantısı. Bu bağlantının sorunsuz, güçlü ve evin her yerinde erişilebilir olması da şart! Genellikle katlı ya da bahçeli olan yazlık evlerde, her katta ve hem içeride hem dışarıda internete erişmeyi sağlayan ağ çözümleri mevcut. Bütçe dostu ağ markası Mercusys de bu çözümlere sahip.

Yazlık evler için en uygun iki ağ çözümü mesh WiFi sistemleri ve powerline teknolojisi. Mercusys’in Halo serisi mesh sistemleri, geniş kapsama alanı sağlaması ile katlı evlerde de iyi performans veriyor. Aynı ağ adı ve şifre ile evlerde kesintisiz WiFi bağlantısı sunan Halo mesh sistemleri, uygun fiyata sahip. Evin büyüklüğüne göre iki ya da üç birimli bir Halo mesh sistemi ile yazlıklarda WiFi bağlantısı sağlanabiliyor.

Halo H80X

Halo mesh ailesi, ihtiyaca göre WiFi 5 ya da WiFi 6’lı modeller barındırıyor. Eğer evde çok sayıda cihaz aynı anda ağa bağlanıyorsa ve yüksek hız gerektiren uygulamalar çalıştırılıyorsa (online oyun, HD film gibi) WiFi 6’lı Halo modelleri tercih edilebilir. Halo sistemleri birbirleriyle uyumlu ve sorunsuz çalışıyorlar. Dolayısıyla istendiğinde mesh WiFi ağı farklı Halo modelleriyle genişletilebiliyor.

Başka bir çözüm: Elektrik hattından interneti taşımak

Yazlık ya da katlı evler için bir başka ideal ağ çözümü ise powerline teknolojisi. Bu teknoloji, evin mevcut elektrik hattını aynı zamanda interneti taşıyan bir hat haline getiriyor. Yani kablo çekmeden, elektrik kabloları üzerinden priz olan her odaya, evin her noktasına internet de taşınıyor. Bu nedenle katlı evler için en sorunsuz ağ çözümü powerline teknolojisi. Yalnız bunun için evin elektrik hattının tek fazlı olması gerekiyor.

MP510 KIT

Mercusys’in iki model powerline çözümü ile kolayca evin her yerinde kablolu ya da kablosuz internete bağlanılabiliyor. Modellerden biri sadece kablolu bağlantıyı destekliyor. Akıllı TV, oyun konsolu, PC gibi cihazlar kablo ile ağa erişebiliyor; diğer model ise hem kablolu hem kablosuz bağlantı sağlıyor.