Anasayfa Haber TikTok, iOS Cihazlar İçin Geçiş Anahtarları Desteği Ekledi

TikTok, iOS Cihazlar İçin Geçiş Anahtarları Desteği Ekledi

TikTok Geçiş Anahtarları

TikTok, iOS için sosyal medya uygulamasına geçiş anahtarları (passkeys) desteği eklediğini ve kullanıcıların parola olmadan oturum açmasına olanak tanıdığını duyurdu. Apple, geçtiğimiz yıl iOS 16 ile birlikte iPhone için geçiş anahtarları özelliğini tanıttı. Özelliğin ayrıca iPadOS 16, macOS Ventura ve tvOS 16’da desteklendiğini de belirtelim.

Geçiş anahtarları, FIDO Alliance ve World Wide Web Consortium tarafından geliştirilen parolasız bir kimlik doğrulama standardı. Google ayrıca Ekim 2022’de Android ve ChromeOS için bu desteği sunmaya başladı. Bu yılın başlarında güvenlik özelliği Google hesaplarını da kapsayacak şekilde genişletildi. Geleneksel parolaların yerini alan geçiş anahtarları, Face ID ve Touch ID gibi kriptografi teknikleri ve biyometrik yöntemlerin bir kombinasyonunu kullanarak hesap oturumlarını doğrulamaya yarıyor.

Geçiş anahtarları, iCloud Anahtar Zinciri aracılığıyla cihazlar arasında eş zamanlanabilirken özel anahtar ve biyometrik kimlik doğrulama verileri asla üçüncü taraf bir web sitesi veya TikTok gibi bir uygulama ile paylaşmıyor. Özellik ayrıca kimlik avına, sosyal mühendisliğe, sunucu sızıntılarına ve cihaz hırsızlığına karşı ek koruma sağlıyor.

TikTok, iOS için geçiş anahtarlarını bu aydan itibaren Asya, Afrika, Avustralya ve Güney Amerika’da kullanıma sunacağını ve gelecekte daha fazla bölge ve işletim sisteminin ekleneceğini söyledi. Uygulamadaki Hesap sayfasına giderek iPhone’unuzda TikTok Passkey’i ayarlayabilirsiniz.