Anasayfa Haber Dünyanın En Çok Aranan Hacker’ı Kevin Mitnick Hayatını Kaybetti

Dünyanın En Çok Aranan Hacker’ı Kevin Mitnick Hayatını Kaybetti

Dünya'nın En Çok Aranan Hacker'ı Kevin Mitnick Hayatını Kaybetti
Kevin Mitnick

Bir zamanlar dünyanın en çok aranan bilgisayar korsanlarından biri olan Kevin Mitnick, 16 Temmuz’da, 59 yaşında hayata veda etti. Ölüm ilanına göre Mitnick bir yıldan uzun bir süredir pankreas kanseriyle mücadele ediyordu ve Pittsburgh Üniversitesi Tıp Merkezi’nde tedavi görüyordu. Ölüm ilanında “Hayatının büyük bir kısmı kurgu bir hikâye gibi okunuyor” yazıyor ve belki de bu onun hikâyesini tanımlamak için mükemmel bir yol.

Kevin Mitnick ilk kez 1979 yılında bir bilgisayar sistemine sızdı ancak 1988 yılında bir şirketin yazılımını kopyaladığı için suçlu bulundu ve 12 ay hapis cezasına çarptırıldı. Denetimli serbestlik altındayken Pacific Bell’in sesli posta bilgisayarlarına girmiş ve 90’lı yıllarda kaçak olarak hücre ağlarının yanı sıra şirket ve hükümet web sitelerini hacklemeye devam etmişti. Mitnick ayrıca binlerce dosya ve kredi kartı numarasının çalınmasına da karıştı ancak ölüm ilanında “kurbanlarının hiçbirinden tek kuruş bile almadığı” yazıyor.

1995 yılında yakalanmış, yasadışı telefon takip cihazı kullanımı ve bilgisayar dolandırıcılığı ile suçlanmıştır. Yetkililer o sırada milyonlarca dolar değerindeki kurumsal ticari sırlara erişimi olduğuna inanıyordu. Kevin Mitnick hapishanede beş yıl geçirdi ve serbest bırakıldığında bunu bir “tatil” olarak tanımladı. Daha sonra kariyerinin rotasını değiştirerek Beyaz Şapkalı Hacker ve Siber Güvenlik Danışmanı olmayı seçti. 2011 yılında, müşterilerine güvenlik farkındalığı eğitimi ve simüle edilmiş bir kimlik avı platformu sağlayan KnowBe4’un sahibi ve baş bilgisayar korsanı oldu.

Kevin Mitnick, 12 yaşındayken otobüs tarifelerini ve delikli kartları ezberleyerek tüm gün otobüslere binebilmek için kendi delikli alet sistemlerini edinerek Los Angeles’ın toplu taşıma sistemiyle nasıl oynanacağını buldu. Kevin Mitnick’ten geriye eşi Kimberley Mitnick ve henüz doğmamış çocukları kaldı.