Anasayfa Haber MSI Testlerine Göre RTX 4060 Ti 16 GB, 8 GB Versiyondan Daha...

MSI Testlerine Göre RTX 4060 Ti 16 GB, 8 GB Versiyondan Daha Yavaş

16 GB GeForce RTX 4060 Ti Tanıtacak NVIDIA Üretim Ortağı Sayısı Çok Az
NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti

MSI, kısa süre önce GeForce RTX 4060 Ti 16 GB ekran kartı için benchmark testlerinin sonuçlarını yayınladı. NVIDIA sızıntıları önlemek için epey önlem aldı, hatta resmi çıkış tarihine kadar herkese açık bir şekilde sürücü yayınlamadı. Bunun sonucu olarak kartı erkenden satın alanlar yani incelemede bulunmak isteyenler sürücü yokluğu nedeniyle ilk gün içerik üretemediler.

Üretim ortağı olarak MSI bile piyasaya sürüldüğünde kartın performansı hakkında önceden bilgi sahibi değildi. İlk resmi benchmark testinin sonuçları, şirketteki çalışanların son donanımları tartıştığı MSI Insider haftalık podcast’i sırasında paylaşıldı. Test sırasında RTX 4060 Ti 16 GB’ın 8 GB modele göre önemli bir performans artışı göstermediği ortaya çıktı. Her iki kartın da aynı TDP değerine sahip olduğu ve daha yüksek bellek kapasitesinin daha fazla güç gerektirdiği düşünüldüğünde bu sonuç kaçınılmazdı.

MSI Testlerine Göre GeForce RTX 4060 Ti 16 GB, 8 GB'dan Daha Yavaş
NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 16 GB Benchmark Testi Sonuçları

RTX 4060 Ti 16 GB GAMING X SLIM, görüntü kalitesi ultra ayarlara getirilmek suretiyle altı oyunda test edildi ve dördünde 8 GB’dan daha kötü performans gösterdi. Bu durum, CS:GO gibi oyunlarda daha iyi performans bekleyip Hogwarts Legacy gibi yoğun bellek gerektiren oyunlarda da benzer kare hızları bekleyen oyuncuları hayal kırıklığına uğratabilir. Velhasıl oyuncuları RTX 4060 Ti’ın 100 $ daha pahalı olan 16 GB versiyonunu seçmeye ikna etmek oldukça zor görünüyor. Bu görev de üretim ortaklarına düşüyor.