Anasayfa Haber BTK, Twitter’a Reklam Vermeyi Yasakladı

BTK, Twitter’a Reklam Vermeyi Yasakladı

Twitter reklam yasağı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya platformu Twitter’a reklam vermeyi yasakladı. Alınan bu karara göre, Türkiye’de yerleşik vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişiler, Twitter’a reklam veremeyecek.

BTK, reklam yasağı kararının, Twitter’ın temsilci yükümlülüğü görevini yerine getirmediği gerekçesiyle alındığını belirtti. Sosyal medya yasasında bulunan 4. Madde’ye göre, günlük erişimi 1 milyondan fazla olan sosyal medya platformları, kendisine bildirilen içeriklerin kaldırılması veya erişim engellemesi kararlarının uygulanması hakkında istatiksel bilgileri içeren Türkçe hazırlanmış raporları 6 ayda bir BTK’ye vermesi gerekiyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan yardımcısı Ömer Fatih Sayan konuyla ilgili açıklama yaptı;

“Yasak uyarınca Twitter’a yeni reklam verilemeyecek, bu kapsamda yeni sözleşme kurulamayacak ve buna ilişkin para transferi yapılamayacak. Hakkında reklam yasağı uygulananlara verilen reklamların giderleri Gelir Vergisi Kanunu uyarınca gider kabul edilmeyen ödemeler ve Kurumlar Vergisi Kanunu uyarınca kabul edilmeyen indirimler arasında sayılacak. Üç ay içinde temsilci belirlemezse Twitter’ın bant genişliğinin daraltılması gündeme gelecek.”