Microsoft, Windows 11 için Android için Windows Alt Sisteminin en son sürümünü yayımladı. 2306.40000.4.0 sürüm numaralı yeni güncelleme şu anda tüm Insider kullanıcıları tarafından kullanılabilir durumda. Yeni sürüm, gelişmiş ayarlarda iyileştirmeler, OneDrive klasörleri için düzeltmeler ve istenen birkaç özelliği içeriyor.
İyileştirmeler
- Kamera uyumluluğu iyileştirildi.
- F11 ile tam ekran modu, fare ve dokunma deneyimini iyileştirmek için artık fareyle üzerine gelinen görev çubuğunu görüntülüyor.
- Yerel ağ oluşturma (Gelişmiş ayarlar – Deneysel özellikler altında) artık “Gelişmiş ağ oluşturma”nın yerini alıyor. Android uygulamaları, Windows 11’in tüm sürümlerinde aynı ağdaki cihazlara bağlanabilir, Windows güvenlik duvarı kurallarına uyar ve VPN’lerle çalışır.
- Kullanıcı klasörlerini paylaşın (Gelişmiş ayarlar – Deneysel özellikler altında) artık kullanıcılara varsayılan paylaşılan klasörlerini değiştirme seçeneği sunuyor.
- Bir uygulama, alt sistemin sahip olmadığı bir izni kullanmaya çalışıyorsa, alt sistem bunu bilgilendiriyor.
- Alt sistem, salt okunur diskler için EROFS’den EXT4’e geçti.
- Android uygulamalarında görünmeyen OneDrive klasörleri için düzeltme.
- Daha fazla dosya türü için sürükle ve bırak desteği.
- Resim içinde resim iyileştirmeleri (PIP’deyken yeni UI düğmeleri).
- Kısmen çalışan mod artık en az 16 GB belleğe sahip aygıtlar için varsayılan olarak etkinleştirilmiştir.
- Arm cihazları için kararlılık düzeltmeleri.
- Linux çekirdeği 5.15.104’e güncellendi.
- Android 13 güvenlik güncellemeleri.
Yeni güncellemeler hakkında geri bildirim vermek isteyen kullanıcılar, Uygulamalar > Android için Windows Alt Sistemi altındaki Geri Bildirim Merkezi aracılığıyla geri bildirimde bulunabilirler.




Güzel sistem çokta işimi görüyor ama ne yazıkki kurulumdan sonra bir kaç ay sonra bilgisayarı çökertiyor ve hiç bir şekilde kurtaramıyorum format atmak zorunda kalıyorum. Bu sorun çözülmediği sürece tekrar yüklemeyi düşünmüyorum. Yükleyeceler bir daha düşünsün.
insider olmadan kurulum yapmak isteyenler güncellemenin sürüm numarasını googleye yazıyoruz 2306.40000.4.0 “enter” e basıyoruz ilk sayfada uptodown sitesi çıkıyor bu siteye giriyoruz msixbundle uzantılı bir dosya inecek onunla kurulumu yapabilirsiniz dosyanın tam adı “windows-subsystem-for-android-2306-40000-4-0.msixbundle”
yada https://windows-subsystem-for-android.en.uptodown.com/windows/download bu bağlantıya tıklayarak son sürüm android alt sistemini yükleyebilirsiniz hayırlı olsun sizdede son sürüm android subsystem yüklenmiş oldu