Anasayfa Haber Yeni Windows 11 Insider Derlemesi ile Yeni Dosya Gezgini Arayüzü Yayınlandı

Yeni Windows 11 Insider Derlemesi ile Yeni Dosya Gezgini Arayüzü Yayınlandı

Windows 11 Insider

Microsoft, Beta Kanalındaki kişiler için yeni bir Windows 11 Insider derlemesi yayınladı. 22631.2050 sürümü yeni özellikler sunarken, 22621.2050 sürümü yeni özellikleri varsayılan olarak kapalı hale getiriyor.

Yeni sürüm yeni bir Dosya Keşfetme Ana Sayfası içeriyor. Yeni bir Adres Çubuğu, yeni bir Ayrıntılar bölmesi ve ekstra olarak Windows Ink’te iyileştirmeler mevcut.

Derleme 22631.2050’deki Yenilikler

WinUI tarafından desteklenen modernleştirilmiş Dosya Gezgini Arayüzü
WinUI tarafından desteklenen modernleştirilmiş Dosya Gezgini arayüzü.

Dosya Gezgini artık Windows Uygulama SDK’si tarafından destekleniyor. Ayrıca WinUI tarafından desteklenen modernleştirilmiş bir Dosya Gezgini Ana Sayfası arayüzü sunuyor.  Azure Active Directory (AAD) hesabıyla Windows’ta oturum açmış kullanıcılar için önerilen dosyalar, yakında kullanıma sunulacak olan bir döngü ve destek dosyası küçük resimleri olarak görüntülenecek. Hızlı Erişim klasörleri; Sık Kullanılanlar ve Son Kullanılanlar da WinUI ile güncellenmiş bir deneyim sunuyor.

Dosya Gezgini arama kutusu

Dosya Gezgini’ne modernize edilmiş bir adres çubuğu ve arama kutusu geliyor. Yeni adres çubuğu, yerleşik duruma sahip yerel ve bulut klasörlerini akıllıca tanıyor. Ayrıca adres çubuğu artık OneDrive kullanıcıları için OneDrive senkronizasyon durumunu ve kotayı gösteriyor.

Dosya Gezgini yan panel

Kullanıcıların Dosya Gezgini’nde içeriğe kolayca erişmesine, dosya etkinliğiyle güncel kalmasına ve dosyayı açmadan bile üzerinde çalışabilmesine yardımcı olması için tasarlanmış yeni Ayrıntılar bölmesi sunuluyor. Kullanıcı Dosya Gezgini’nde bir dosya seçtiğinde ve bölmeyi etkinleştirdiğinde, modern bir bölme dosya küçük resmi, paylaşım durumu ve düğmesi, dosya etkinliği, ilgili dosyalar ve e-postalar ve diğer bilgiler dahil olmak üzere dosya hakkında bağlamsal bilgileri görüntüleyebilir.

Dinamik Aydınlatma

Windows 11 Dinamik Aydınlatma
Windows 11 Dinamik Aydınlatma ayar sayfası.

Dinamik Aydınlatma, Windows kullanıcılarına ve geliştiricilere, açık HID LampArray standardını uygulayan Aydınlatma Cihazları üzerinde yerel kontrol sağlıyor. Microsoft, OEM ve ODM ortaklarımızla birlikte çalışarak aygıtların ve uygulamaların birlikte çalışabilirliğini artırarak kullanıcılar için RGB aygıtını ve yazılım ekosistemini iyileştirmeyi amaçlıyor. Kullanıcıların cihazlarının nasıl davranacağını özelleştirmeleri için Windows Ayarları’nda bir sayfa bulunuyor.

Şimdiden Acer, ASUS, HP, HyperX, Logitech, Razer ve Twinkly gibi birçok cihaz üreticisi Microsoft ile Dynamic Lighting konusunda ortaklık kurdu.

Windows Ink İçin İyileştirmeler

Windows Ink, kullanıcıların düzenleme alanlarına doğrudan mürekkep eklemeyi etkinleştirmesine izin verecek şekilde modernize ediliyor. Tanıma teknolojisinin doğruluğunu ve kullanıcıların düzenleme yapması gerektiğinde kullanılabilecek bir karalama hareketini iyileştiriliyor. Windows Ink’in amacı, kullanıcıların Windows cihazlarında yazabilecekleri her yerde kalemlerini ve el yazılarını kullanmalarına izin vermektir.

Windows Ink

Windows Ink geliştirmeleri şu anda sadece İngilizceyi destekliyor. Daha geniş dil desteği için kesin bir tarih belli değil.

Hızlı Ayarlarda Yeni Ses Düzeyi Karıştırıcısı

Hızlı Ayarlar kısmına yeni bir ses düzeyi karıştırıcısı geliyor. Güncellenmiş hızlı ses ayarları deneyimi, sesin uygulama bazında hızlı bir şekilde özelleştirilmesine olanak tanıyor. Deneyimi daha hızlı kontrol edebilmek için doğrudan ses düzeyi karıştırıcısını açan yeni bir klavye kısayolu (WIN + CTRL + V) eklendi.

"

Anlatıcı Doğal Sesler

Çince, İspanyolca (İspanya ve Meksika), Japonca ve İngilizce (Birleşik Krallık) dillerinde, Ekran Okuyucusu kullanıcılarının web’de rahatça gezinmesine, posta okuyup yazmasına ve daha fazlasını yapmasına olanak tanıyan yeni doğal sesleri kullanıma sunuluyor. Doğal Anlatıcı Sesleri, modern, cihazdaki metinden konuşmaya kullanır ve indirildikten sonra internet bağlantısı olmadan desteklenir.

Derleme 22631.2050’deki İyileştirme ve Değişiklikler

Kamera

Bir kameranın başlatılamaması veya kapalı bir kamera deklanşörü gibi bir kamera akışı sorunu algılanırsa, sorunu çözmek için otomatik Yardım Alın sorun gidericisini başlatma önerisini içeren bir açılır iletişim kutusu görüntülenecek.

Kamera sorunlarını çözmek için otomatik Yardım Alın sorun gidericisini başlatma önerisini içeren açılır iletişim kutusu.

Uygulamaları tam ekranda kullanırken rahatsız etmeyin özelliği açıldığında ortaya çıkan acil veya önemli bildirimler, gizlilik için bildirim içeriğini görüntülemek için artık bir “bildirimi görüntüle” düğmesi görüntüleyecek.

Windows’un hazırladığı yeni blog gönderisinin tamamına erişmek için bağlantıyı kullanabilirsiniz.