Anasayfa Haber Microsoft Edge Kenar Çubuğuna Eklenti Geliştirme Desteği Geldi

Microsoft Edge Kenar Çubuğuna Eklenti Geliştirme Desteği Geldi

Microsoft Edge Kenar Çubuğuna Eklenti Geliştirme Desteği Geldi
Microsoft Edge Kenar Çubuğu Eklentileri

Microsoft Edge web tarayıcısındaki yeni özelliklerden biri olan Kenar Çubuğu, tarayıcının sağ tarafından etkinleştirilerek görüntülediğiniz web sayfasında arama yapmak, Office uygulamalarını başlatmak ve kullanmak, hatta son zamanlarda eklenen yapay zeka sohbet robotu Bing Chat ile sohbet etmek gibi işlevlere sahip.

Teknoloji devi bu hafta üçüncü taraf geliştiricilerin kendi Kenar Çubuğu uzantılarını geliştirmelerine olanak tanıdığını duyurdu. Blog yazısında bu yeni özellik için üç yeni uzantı işlevi eklendiği belirtiliyor:

  • Her sitede varsayılan olarak açılacak bir kenar çubuğu uzantısı oluşturabilirsiniz. Bu özellik sayesinde kenar çubuğu oturumlar arasında kalıcı olur ve sorunsuz bir deneyim sağlar. Örnek kodu burada bulabilirsiniz.
  • Belirli sitelerde açılacak şekilde kenar çubuğu uzantısı oluşturabilirsiniz. sidepanel.setOptions() işlevini kullanarak uzantınızın belirli bir sitedeyken kenar çubuğunda aktif hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Kullanıcıların tercih ettikleri web sitelerine göre deneyimlerini özelleştirebilirsiniz.
  • Farklı bir kenar çubuğu yaratabilirsiniz. runtime.onInstalled() işlevini kullanarak kullanıcılara özel bir kenar çubuğu sunabilirsiniz.

Microsoft, mevcut Edge uzantılarının Edge Eklentileri mağazasından bulunabileceğini ve indirilebileceğini söylüyor. Buna ek olarak aşamalı web uygulamaları geliştiricilerinin uzantıları yan yana birlikte çalıştırabileceğini ve test açısından oldukça kolay olacağını belirtiyor. Geliştiriciler Microsoft’un Edge Extensions Github forumunda bu yeni kenar çubuğu uzantıları deneyimlerini paylaşabilir ve geri bildirimde bulunabilirler.