Anasayfa Haber HarmonyOS 4.0 Tanıtım Tarihi Belli Oldu

HarmonyOS 4.0 Tanıtım Tarihi Belli Oldu

HarmonyOS 4.0 Tanıtım Tarihi

Huawei tarafından HarmonyOS 4.0 tanıtım tarihi esmi olarak duyuruldu. Şirket bir Weibo gönderisi ile bu tarihin 4 Ağustos olduğunu doğruladı. Gönderide “Ağustos’ta ne beklemeli” ifadesini döndürmek için yazılmış bazı ArkTS kodlarının bir görüntüsü ve büyük bir “4” rakamı, yıllık Huawei Geliştiriciler Konferansı etkinliğinin gerçekleşeceği gelecek ayı işaret ediyor.

HarmonyOS, akıllı telefonun tüm ekosistemin merkezinde yer aldığı bir Huawei işletim sistemi. Bu ayın başlarında yayınlanan tanıtımlara göre, yeni sürüm 1+8+N ortamında birlikte çalışabilirliği geliştirecek.

İşletim sistemi zaten beta testinde ve bazı kullanıcılar ilk izlenimlerini teaser altında paylaştı. P60, Mate50 ve Mate 40 serisi telefonlar sürece öncülük ediyor ancak işletim sistemi şu anda Çin ile sınırlı ve lansmanın yerel kullanıcıları da hedefleyeceğini varsayabiliriz.

Akıllı telefonlardaki HarmonyOS markası hala Çin ile sınırlı. Bazı özellikler şüphesiz küresel sahneye çıkacak olsa da Huawei’nin “kullanıcıların geçiş için hazır olmadığını” defalarca teyit etmesi nedeniyle adın EMUI olarak kalmasını bekliyoruz.