Anasayfa Haber AMD Adrenalin 23.7.2 Sürücüleri Mobil Cihazlarda Sorunlara Yol Açıyor

AMD Adrenalin 23.7.2 Sürücüleri Mobil Cihazlarda Sorunlara Yol Açıyor

Adrenalin Sürücüsü

Technopat Sosyal veya çeşitli forumlarda AMD’nin grafik sürücüleriyle ilgili olumsuz yorumları sıkça görebilirsiniz. Çip üreticisi, kısa süre öncesinde Adrenalin 23.7.2 WHQL sürümünü kullanıma sunmuştu. Görünüşe bakılırsa yeni sürücüler başta mobil cihazlar olmak üzere donanımlarda çeşitli sorunlara sebebiyet veriyor.

@carygolomb, Adrenalin 23.7.2 sürümüne geçiş yaptığında avuç içi konsolunda GPU performansının önemli oranda düştüğünü fark etti. Ayrıca Radeon 780M isimli entegre GPU artık daha zayıf bir model olan 760M adında görünmeye başladı. Bunun yanı sıra kullanıcı, parmak izi okuyucu, ses kartı ve Xbox 360 oyun kolu da dahil olmak üzere bazı dahili ve harici cihazların yeni sürücü etkinken düzgün çalışmadığını bildirdi.

Digital Foundry ise kullanıcının iddialarını desteklemek için bu paylaşıma yanıt verdi. İnceleme kuruluşuna göre, Ryzen 7 7840U’ya sahip Aya Neo mobil oyun konsolu yeni sürücüyle %33 daha kötü performans sunmaya başladı. Metro Exodus: Enhanced Edition’ı çalıştırmak isteyenler 33 yerine 22 FPS seviyelerini gördü.

Aslına bakarsanız AMD son dönemlerde sürücü işini bir hayli geliştirdi. Genellikle AMD’nin GPU sürücüleri güvenilir ve önemli sorunları yok. Ancak şirket son zamanlarda çok sık sürücü yayınlamaya başladı ve böyle sorunların ortaya çıkması kaçınılmaz hale geldi.

Duruma bakılırsa hatalardan en çok taşınabilir aygıtlar etkileniyor. Daha da kötüsü, 23.7.2 sürümlü sürücü “WHQL” sertifikasıyla geliyor. Sürücü henüz yeni indirmeye sunuldu, bu nedenle performans sorunlarının ne kadar yaygın olduğunu bilmiyoruz.