Anasayfa Haber iPhone 16 Pro Kamera Özellikleri Netleşiyor

iPhone 16 Pro Kamera Özellikleri Netleşiyor

iPhone 16 Pro

Analist Ming-Chi Kuo‘ya göre, Apple gelecek yıl tanıtacağı iPhone 16 serisinde bu yıl tanıtacağı iPhone 15 modellerinde benzer bir şekilde kullanılan istiflenmiş arka kamera sensörü tasarımını kullanacak. Eylül ayında tanıtılacak iPhone 15 ve 15 Plus modellerinin, daha fazla ışık yakalayabilen yığılmış CMOS (CIS) görüntü sensörü tasarımına sahip bir kameraya sahip olmasını bekliyoruz.

Ayrıca bu kamera 48 megapiksellik değeriyle öne çıkacak. Yeni sensör tasarımında oluşan üretim sorunları Apple’ın bu yıl tüm iPhone 15 modellerinde bu sensörün kullanılmasını engelledi. Raporlara göre Sony’nin üst düzey CIS kapasitesi 2024 yılına kadar azalacak. Ancak Apple Sony’nin siparişlerinin çoğunu zamanından önce güvence altına aldı.

Bunun yanında söylentiler iPhone 16 Pro Max modelinde kullanılacak 48 megapiksel geniş açılı kameranın, telefoto ve ultra geniş kamera lensleri için iyileştirmelerin yanı sıra sekiz parçalı bir hibrit lense sahip olacağını gösteriyor. Peki siz iPhone 16 Pro hakkında ne düşünüyorsunuz?