Anasayfa Makale En İyi Yapay Zeka Destekli Görüntü Oluşturma Araçları

En İyi Yapay Zeka Destekli Görüntü Oluşturma Araçları

Yapay zeka teknolojilerinin adım atmadığı bir alan kalmayacak gibi görünüyor. Sağlık alanındaki araştırmalardan işe alım süreçlerine, mahkeme davalarından siber güvenlik sektörüne kadar her yerde yapay zeka (AI) ismini duymaya başladık. Yapay zeka ile metinden görüntü üretme uygulamaları internette oldukça popüler olmaya başladı. Aslında bu araçların teknolojisi bir süredir kullanımdaydı ve artık günlük kullanıcılar için daha erişilebilir hale geliyor.

Bir metinle birlikte, detaylar vererek görseller oluşturduğumuz platformların bazıları ücretsiz, bazıları ücret talep ediyor. Geliştiricilerden bazıları ise deneme sürümleri sunuyor. Yapay zeka destekli görsel oluşturma çözümleri çok gelişti, gelişmeye devam ediyor. Hatta bunlardan bazılarına metin-sanat oluşturucu desek yanılmış olmayız. Ayrıca farklı uygulamalarla oluşturabileceğiniz birçok sanat tarzı var. Biz de sanatsal tarzınıza uygun olan en iyi yapay zeka görüntü oluşturma araçlarını bir araya getirelim dedik.

Yapay Zeka Görüntü Oluşturucu Nedir?

Yapay zeka görüntü üreticiler, esasen sanat yaratmak için makine öğrenimini kullanan araçlardır. En basit tabirle, oluşturmak istediğiniz sanat türünü tanımlamak için metinlerle birlikte isteklerinizi iletiyorsunuz, AI’dan yararlanan araçlar size en iyi görseli sunmak için elinden gelenin en iyisini yapıyor. Bazı araçlar, sonuçları daha benzersiz hale getirmek için ek stiller ve parametreler de sunuyor.

Sürekli sanat eserlerinden bahsediyor olsak da yapay zeka görsel uygulamaları günlük olarak birçok alanda kullanılabiliyor. Örneğin bunları masaüstü oyununuz için karakter oluşturmak, arka planınız için bir duvar kağıdı oluşturmak, komik bir “meme” yaratmak için kullanabilirsiniz. Aslında aklınızdakileri kelimeye döktüğünüz sürece her türden görüntü isteyebilir, harika sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

DALL-E 2

DALL-E 2, orijinal AI görüntü üretimi için en iyi araçlardan biri olarak kabul ediliyor. Arkasında OpenAI olan bu araç, yapay zeka dünyasına yeni atılan kullanıcılardan uzmanlara kadar geniş bir kitleye hitap ediyor. Ayrıca kaliteyi kaybetmeden görüntüleri yukarı veya aşağı ölçeklendirmeye izin veren özellikler ve kreasyonların sanatçıya özgü olmasını sağlayan özel geliştirici araçları da içeriyor.

DALL-E’nin orijinal versiyonu Ocak 2021’de müşteri talebi nedeniyle yalnızca davetlilere açıktı. Aracın geliştiricisi OpenAI, Eylül 2022 itibariyle günde yaklaşık 2 milyon görüntü oluşturan 1,5 milyondan fazla aktif kullanıcıya hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Takvim yaprakları 28 Eylül 2022’yi gösterdiğinde DALL-E 2 sürümü herkesin kaydolabileceği şekilde genel kullanıma açıldı. Maalesef ki bazı sınırlamalar var: Kaydolduğunuz ilk ay, görüntü oluşturmak için kullanabileceğiniz 15 ücretsiz kredi alıyorsunuz. Sonrasında ayda yalnızca 15 ücretsiz kredi almakla sınırlı olacaksınız ve bu ücretsiz kredilerin hiçbiri aydan aya devredilmeyecek. Daha fazlasını istiyorsanız 15 dolar ödeme yaparak 115 kredi elde edebilirsiniz.

OpenAI tarafından geliştirilen uygulama metin istemiyle fotogerçekçi görüntüler üretebiliyor. Bilgisayarla oluşturulan fotoğrafçılığın yanında boyama tarzı çalışmalar da yapabiliyorsunuz. Bu arada, GPT-3 ile aynı mimariye dayalı bir makine öğrenimi modeli kullanıldığını ekleyelim.

Midjourney

Midjourney, piyasadaki sayılı yapay zeka destekli görüntü oluşturma araçlarından biri. Stable Diffusion ve DALL-E 2 gibi seçenekler de var, ancak en iyi sonuçlar Midjourney tarafından üretiliyor. Alternatiflerin aksine, Midjourney’i kendi bilgisayarımıza yükleyemiyoruz. Tasarlanmış bir web uygulaması da mevcut değil. Erişim tek yolu ise Discord.

Bu kullanımı kolay platformlardan biri değil, ancak harika görseller üretme yeteneğine sahip. Midjourney’in en son sürümü V5 olarak biliniyor ve 15 Mart’ta yayınlandı. V5 sürümü Midjourney’de bazı önemli değişikliklerle birlikte geldi; insan ellerinin daha doğru işlenmesi, daha yüksek çözünürlük ve tekrar eden desenler için destek gibi.

Kötü olan tarafına gelince, kullanabilmek için aylık ödeme yapmamız gerekiyor. Daha öncesinde günde 25 kez ücretsiz görsel oluşturabiliyorduk. Mart 2023’ün sonlarında Midjourney, insanların sistemi kötüye kullanması nedeniyle ücretsiz deneme sürecini askıya aldı. Ücretsiz deneme sürümünün geri getirilmesi planlanıyor, ancak şu an için bir tarih yok.

Midjourney Nasıl Kullanılır?

Bu biraz saçma görünebilir lakin güzel sonuçlar almak için denemeye değer. İlk olarak hızlıca Midjourney’e erişme yöntemine bakalım, sonrasında ayrıntılar geliyor.

  • Discord’a kaydolup oturum açıyoruz.
  • Sonrasında Midjourney’e kaydoluyoruz ve Midjourney Discord kanal davetini kabul ediyoruz.
  • #newbies kanalına gidiyoruz ve /subscribe yazıyoruz.
  • Sonrasında Midjourney planını seçiyoruz.
  • Artık Discord üzerinden görseller üretmeye başlayabiliriz.

Bing Image Creator

Bing Image Creator, “DALL-E tarafından desteklenen” ancak Microsoft’a ait bir yapay zeka aracı. Image Creator’ı kullanmak için bir Microsoft hesabına ihtiyacınız olacak. Ancak bunun ötesinde, kullanımı basit ve saniyeler içinde görüntüler üretiyor.

En güzel yanı bu aracı kullanmak tamamen ücretsiz. Oluşturduğunuz görüntülerin işlem sürelerini hızlandırmak istediğinizde ise “boost” özelliğini kullanmanız gerekiyor. Başlangıçta 25 boost hediye veriliyor ve oluşturulan her görselde birer birer eksiliyor. Tamamını kullandıktan sonra daha işlemeye devam etmek istiyorsanız daha fazla hızlandırma elde etmek için Microsoft Rewards puanlarınızı kullanmanız gerekiyor. Kullanım Koşullarına göre, oluşturduğunuz görüntüleri yalnızca “yasal şekilde kişisel, ticari olmayacak” şekilde kullanabilirsiniz.

Stable Diffusion

Popüler seçeneklerden biri olan Stable Diffusion sunduğu foto-gerçekçi görüntüleriyle bilinir, ancak metinle iyi bir sonuç elde etmek için biraz zaman harcamanız gerekebilir. Yani kelimeleri doğru kullanmamız, spesifik olmamız ve farklı kelimeler denememiz gerekiyor. İyi haber şu ki kullanımı ücretsiz.

Hizmetin web sitesi, oluşturduğunuz görüntüleri kullanmakta özgür olduğunuzu ve “bu lisansta belirtilen hükümlere aykırı olmaması gereken kullanımlarından sorumlu olduğunuzu” söylüyor. Yani bu hizmetle oluşturduğunuz görselleri kullanabilirsiniz ancak ne tür bir kullanıma izin verildiği net değil. Site sadece lisans koşullarına uymanız gerektiğini söylüyor ki bu da daha çok zarar vermemek veya yasaları çiğnememekle ilgili.

Stable Diffusion ile Neler Yapılabilir?

Örneğin bir zencefilli kurabiye evinin görüntüsünü oluşturmak istiyorsanız, aşağıdaki gibi bir komut istemi kullanıyorsunuz:

İngilizce: gingerbread house, diorama, in focus, white background, toast , crunch cereal
Türkçe: zencefilli kurabiye evi, diorama, odakta, beyaz arka plan, tost, mısır gevreği

Aşağıdaki görüntüleri oluşturmak için İngilizce komutlar kullandık. Türkçe yazılan komutlarda ise görüntüler farklı olabiliyor.

 

AI ile oluşturulan zencefilli ev
Stable diffusion ile oluşturulan bir zencefilli ev
 

AI ile oluşturulan zencefilli ev
Stable diffusion ile oluşturulan bir zencefilli ev
 

AI ile oluşturulan zencefilli ev
Stable diffusion ile oluşturulan bir zencefilli ev
 

AI ile oluşturulan zencefilli ev
Stable diffusion ile oluşturulan bir zencefilli ev

Jasper

Jasper‘a genel olarak yüksek kaliteli AI görüntü üretimi için başvurabilirsiniz. Metinden görseller üreten platform, tek bir istemden istediğiniz gibi kullanabileceğiniz dört telif hakkı içermeyen görüntü oluşturmanıza olanak tanıyor.

Jasper’ın Jasper Art hizmetine kaydolabilirsiniz. Hizmetin beş günlük ücretsiz deneme süresi var ve daha sonra hizmete erişmek için kullanıcı başına aylık 20 dolar ödeme yapmak gerekiyor.

Photosonic

Photosonic, girdiğiniz metin istemlerinden görüntüler oluşturmanıza ve ardından bunun için belirli sanat stili seçmenize olanak tanıyan bir yapay zeka görüntü oluşturma aracı. Geliştiriciler bu hizmeti kullanabilmemiz için bir kredi ödeme sistemi oluşturmuş. Ayrıca kaydolmaya devam etmek isteyip istemediğinize karar vermeden önce beş ücretsiz kredi ile test edebilirsiniz. Sonrasında 15 kredi sunan ücretsiz bir deneme kaydı mevcut. Sürekli olarak kullanmak istediğinizde ise aylık 10 $ karşılığında 100 kredi veya aylık 25 $ karşılığında sınırsız kredi satın alabilirsiniz.

Craiyon

Craiyon, bir web sitesinin yanı sıra Android cihazlar için Google Play Store’da indirebileceğimiz bir uygulamaya da sahip. Daha önce DALL-E mini olarak bilinen bu ücretsiz hizmet, ücretli muadiline benzer bir şekilde çalışıyor.

Craiyon ile ayrıntılı metin açıklamalarından oldukça yüksek kaliteli görüntüler elde edebilirsiniz. Ancak sunuculardaki yoğunluktan dolayı uzun süreler bekleyebilir, ayrıca ortaya çıkan görsellerde talihsiz hatalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Görselleri kişisel veya ticari kullanım için kullanabilirsiniz, ancak ücretsiz bir kullanıcıysanız (yani abonelik için ödeme yapmıyorsanız) görselleri Craiyon’a atfetmeniz ve Kullanım Koşullarında belirtildiği gibi kullanım kurallarına uymanız gerekiyor.

StarryAI

StarryAI, metni çizim benzeri sanat eserlerine dönüştürmeye odaklanan görüntü üreticilerden bir tanesi. Oluşturulan görseller, yaratıcıları tarafından ticari amaçlarla ücretsiz olarak kullanılabiliyor ve hizmet web’de, iOS ve Android’de mevcut. Son olarka, filigran olmadan günde en fazla beş sanat eseri alabilirsiniz.

NightCafe

NightCafe, diğer seçeneklere kıyasla daha yüksek kaliteli sonuçlar sunmak üzere tasarlanmış bir AI çözümü. Bu çözüm, farklı metin istemlerini kabul eden ve Artistik algoritma, Tutarlı algoritma ve Kararlı algoritma dahil olmak üzere farklı stil sonuçları veren çeşitli görüntü algoritmalarına sahip.

NightCafe’yi web’in yanı sıra Android ve iOS platformlarında kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, kullanıcılara ülkelerinin telif hakkı yasalarına bağlı olarak görüntüleri istedikleri gibi kullanma izni veriliyor.

Diğer bazı araçlarda olduğu gibi, NightCafe günde beş ücretsiz kredi sunuyor. Yine de hizmeti test etmeden önce kaydolmak gerekiyor. Platform, web sürümünü kullanmaya çalışırsanız sizi otomatik olarak geçici bir ücretsiz hesaba (giriş yapmadan) kaydedecek. Kayıt olduktan sonra sanat eseri oluşturmak için kullanmak üzere günde beş kredi talep etme fırsatına da sahipsiniz. Bu sistemle beş kredinizi akşam 8’den önce sürekli olarak toplarsanız, aslında hizmete ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz.

Kredi satın almayı planlıyorsanız 6 dolar karşılığında 100 kredi elde edebilirsiniz. Diğer seçeneklerle birlikte fiyat 50 dolara kadar çıkıyor.

Artbreeder

Artbreeder, diğer araçların gerçekleştirmesi daha zor olabilecek soyut sanat için harika bir AI görüntü üretim platformu. Bu uygulama gerçekçi görseller oluşturmak için otomatik olarak işlev görmüyor. Diğerlerinin yanı sıra yaş, cinsiyet ve çeşitli renk özellikleri için ayarlayabileceğiniz bazı ilginç “gen düzenleme özelliklerine” sahip.

Artbreeder kullanıcıları, resimlere veya heykellere dayanarak tarihi figürlerin gerçek hayatta nasıl göründüğünü bulmak için bazı projeler oluşturdu. Artbreeder tarafından oluşturulan tüm sanat eserlerinin Creative Commons CC0 lisansı altında kullanımı ücretsiz olarak kabul ediliyor. Ücretsiz planın yanı sıra, ücretli yapay zeka hizmetleri 9 dolardan başlıyor.

Dream by Wombo

Dream, girdiğiniz metin istemlerine biraz yetenek katmak için Gerçekçi, Anime ve Sokak Sanatı gibi çeşitli stilistik seçenekler sunan ilginç bir araç. Hizmetin kullanımı ücretsiz ve yaptığınız sanatın önizlemesini yapabilirsiniz. Ancak eserlerinizi kaydetmek ve yayınlamak için kayıt olmanız gerekmekte.

Yapay zeka destekli görselleri web sayfası, Android ve iOS üzerinden oluşturabilirsiniz. Ek olarak, Dream’in üyelerin kreasyonlarını paylaşmaları için bir Discord topluluğu da var.

Deep Dream Generator

Deep Dream Generator, binlerce sanatsal stile sahip en hızlı AI görüntü oluşturma araçlarından biri olarak biliniyor. Kullanımı ücretsiz olan yapay zeka çözümü Deep Style, Text 2 Dream ve Deep Dream olmak üzere üç ana araç içeriyor. Bunlarla gerçekçi veya daha hayali görseller oluşturabilirsiniz.

Kaydolmak ve kullanmak ücretsiz olsa da, ücretli planlar oluşturulan görüntüler için depolama ve daha yüksek çözünürlük seçenekleri sunuluyor. Ayrıca görüntülerin ne kadar hızlı işleneceğini belirleyen bir sistem de geliştirilmiş. Gelişmiş plan aylık 19 dolar, Profesyonel plan 39 dolar ve Ultra plan aylık 99 dolara satılıyor.

Deep Dream ile yaratılan resimlerin sahibi siz olabilirsiniz, ancak sadece ücretli aboneliğe sahipseniz veya resmi yaratmak için bir “enerji paketi” satın alıp kullandıysanız ticari amaçlarla kullanabilirsiniz. Deep Dream ayrıca çiziminizi kendi platformunda paylaşırsanız araçta oluşturduğunuz herhangi bir görseli sosyal ağlarında yeniden paylaşma hakkını saklı tutuyor.

DeepAI

DeepAI basit ve kullanımı ücretsiz bir görüntü oluşturucu. Bununla birlikte listede kullanımı en kolay araç olabilir. Basitçe metin isteminizi yazmanız ve bir sanat stili seçmeniz yeterli. Birkaç dakika içinde metninizle bağlantılı olarak oluşturulan ve daha sonra indirebileceğiniz bir görüntü elde edeceksiniz.

İstediğiniz görüntüleri elde etmek için metin istemleri ve stil kombinasyonları ile oynamanız gerekecek, ancak DeepAI rastgele fikirlerinizi hayata geçirme konusunda oldukça iyi bir iş çıkarıyor.

Beklentilerinizi düşük tutun: Görüntü kalitesi bu listedeki diğer oluşturucular kadar gerçekçi olmayacak. DeepAI daha çok işleri kolay, hızlı ve eğlenceli tutan bir hizmet. Hizmetin daha fazla özellik içeren premium versiyonu ise aylık 5 dolar. Lisanslama konusunda belirtilen detaylar ise şu şekilde:

DeepAI’ın araçları ve API’leri tarafından oluşturulan tüm içerik telif hakkından muaftır – bunları ticari kullanım da dahil olmak üzere istediğiniz herhangi bir yasal amaç için kullanabilirsiniz.

Lensa

Lensa’yı Android ve iOS mağazalarından indirerek telefonunuzdan yapay zeka destekli görseller oluşturmaya başlayabilirsiniz. Lensa, portre özçekimlerini rötuşlamak için sunulan bir fotoğraf düzenleme aracı olarak sunuluyor. Mobil uygulama, daha güzel görünen bir selfie elde etmek, bulanık arka planları kaldırmak veya farklı düzenlemeler yapabilmemiz için filtreler ve teknikler içeriyor.

Generated.photos

Generated.photos ile oldukça gerçekçi fotoğraflar elde etmek mümkün. Seçtiğiniz avatar üzerinde cinsiyet, saç şekli, saç rengi veya ten rengi gibi birçok şeyi özelleştirebilirsiniz. Oluşturulan fotoğraflar yapay zeka sistemleri tarafından sıfırdan yaratılıyor. Ayrıca tüm görüntüler telif hakları, dağıtım hakları ve ihlal iddiaları konusunda herhangi bir amaç için kullanılabiliyor.

Pixray

Pixray kullanımı oldukça kolay, basit arayüze sahip bir görüntü oluşturma aracı. Kullanabilmek için yalnızca “Promptsr” bölümünü kullanmanız yeterli. Anahtar kelimeleri ve kelime öbeklerini buraya yazıyoruz ve Pixray işe koyuluyor.

Promptsr kısmının hemen altında “Drawer” isimli farklı bir satır daha var. Buradan kullanmak istediğiniz sanatsal stili de belirleyebiliriz.