Anasayfa Haber Gmail Android ve iOS Uygulaması Çeviri Özelliği Kazandı

Gmail Android ve iOS Uygulaması Çeviri Özelliği Kazandı

Android iOS Gmail Çeviri

Masaüstünde Gmail yıllardır 100’den fazla dilde çeviri yapabiliyor. Şimdi ise sıra mobil cihazlara gelmiş durumda. Google sonunda Android ve iOS için Gmail uygulamalarına çeviri özelliklerini getirdi.

Çeviri özelliği Android ve iOS’ta kolay bir kullanıma sahip Hesap ayarlarınızdaki “Google.com Mail görüntüleme dilinizden” farklı bir dilde bir ileti alırsanız, çeviriyi gerçekleştirmek için dokunabileceğiniz “Şuna çevir” yazan yeni bir şerit görüyorsunuz Orijinal mesajı tekrar görmek içinse “Orijinali göster”e dokunmanız yeterli. Ek olarak, daha sonra Gmail’in iletileri belirli bir dile otomatik olarak çevirmesini istiyorsanız, o dil için “Otomatik olarak çevir” seçeneğine dokunuyorsunuz.

Gmail’in algılayamadığı bir dilde bir e-posta almanız durumunda, onu manuel olarak çevirmek de mümkün. Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunmanız ve oradaki seçeneği bulmanız yeterli. Ayrıca Gmail’in belirli bir dili çevirmeye devam etmesini istemiyorsanız, başlıktaki ‘x’e hafifçe dokunmanız ve ardından “[dili] bir daha çevirme”yi seçmeniz gerekiyor.

Android için Gmail’deki çeviriler bugünden itibaren, iOS kullanıcıları içinse 21 Ağustos’tan itibaren iOS’ta kullanıma sunulacak. Bu özelliğin tüm Google Workspace kullanıcıları ve kişisel Google Hesapları olan kullanıcılar tarafından kullanılabilir olacağını da belirtelim.