Anasayfa Haber Intel, GPU Sürücüleriyle Telemetri Verileri Toplamaya Başladı

Intel, GPU Sürücüleriyle Telemetri Verileri Toplamaya Başladı

Intel, son GPU sürücülerine dahil ettiği bir seçenekle birlikte varsayılan olarak telemetri verilerini toplamaya başladı. Kurulum sırasında otomatik olarak seçili gelen ayar “Bilgi İşlem Geliştirme Programı (Compute Improvement Program)” olarak adlandırılıyor. Bu yeni seçenek, Intel için kullanıcıların ziyaret ettiği web sitelerinin kategorileri (belirli URL’ler hariç) ve bilgisayarlarını nasıl kullandıkları gibi belirli verileri toplamak üzere tasarlandı.

Intel ayrıca sistem donanım özellikleri, bölgesel bilgiler ve Akıllı TV’ler gibi yakın olanlar da dahil olmak üzere cihaz üreticileri hakkında bilgi toplayacak. Gizliliğine öncelik veren ve Intel ya da ortaklarının verilerini gizli tutması konusunda endişeleri olan kullanıcılar ise bu süreci sonlandırabilir.

Bu arada, TechPowerUP tarafından geliştirilen NVCleanstall isimli yazılımla NVIDIA sürücülerinden telemetri verilerini kaldırmak mümkün. Bu araç kullanıcıların Stereo 3D Glasse, USB-C, Telemetri veya Dizüstü Bilgisayar Optimizasyonları gibi paketleri sürücüden kaldırmasına olanak tanıyor. Intel sürücüsü söz konusu olduğunda bu araç gerekli olmayabilir çünkü kurulum sırasında tüm bileşenlerin seçimi kolayca kaldırılabiliyor.