Anasayfa Haber Zoom, AI Araçlarını Eğitmek İçin Kullanıcı Videolarını Kullanmadığını Söylüyor

Zoom, AI Araçlarını Eğitmek İçin Kullanıcı Videolarını Kullanmadığını Söylüyor

Zoom Üretken Yapay Zeka Araçları

Video konferans platformu Zoom, yapay zeka araçlarını eğitmek için kullanıcı videolarını kullanmadığını açıkça dile getirdi.

Şirket, politika ve hizmet şartlarını yakın bir tarihte güncelledi. Üretken AI araçlarına atıfta bulunarak son hizmet şartları değişikliklerini açıklayan bir blog gönderisini yeniden yazdı. Şirket artık “iletişim benzeri” müşteri verilerinin Zoom veya üçüncü taraflar için yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılmadığını açıkça belirtiyor. Peki bahsedilen iletişim benzeri veriler neyi kapsıyor? En basit anlatımıyla Zoom’daki video konferans içeriği.

Şirketin konu hakkındaki resmi açıklaması şu şekilde;

“Zoom, Zoom’u veya üçüncü taraf yapay zeka modellerini eğitmek için ses, video, sohbet, ekran paylaşımı, ek veya diğer iletişim benzeri Müşteri İçeriğinizi (anket sonuçları, beyaz tahta ve tepkiler gibi) kullanmaz.”

Zoom, insanların şirkete, bir arama sırasında gösterdikleri veya tartıştıkları konu üzerine müşteri verilerinin geniş kontrolünü ve telif haklarını verdiği hakkında hizmet şartları dili nedeniyle incelemeye alındı. Hizmet şartlarının önceki halinde 10. bölümü de “müşteri içeriği” ile “hizmet tarafından oluşturulan veriler” arasında daha net bir ayrım yapmak için yeniden yazıldı.

Cuma günkü revizyondan önce, en son sürüm, “Zoom, sizin onayınız olmadan yapay zeka modellerimizi eğitmek için ses, video veya sohbet Müşteri İçeriği kullanmayacak” diyordu. Ancak burada ne kullanılacağı veya nasıl izin verileceği açık bir şekilde belirtilmemişti.

Pazartesi günü Zoom’un baş ürün sorumlusu Smita Hashim, bu değişikliklerle ilgili blog gönderisi yayımladı. Güncellenen blog gönderisinde Hashim, müşterilerin içeriklerine sahip olduklarını ve bunları kontrol etmeye devam ettiklerini belitti.