Anasayfa Haber Overwatch 2, Steam İnceleme Puanı Sıralamasında En Kötü Oyun Oldu

Overwatch 2, Steam İnceleme Puanı Sıralamasında En Kötü Oyun Oldu

Overwatch 2

Overwatch 2, Steam’de henüz yeni gelmiş olmasına rağmen kullanıcılar tarafından incelenen en kötü oyun oldu.

Kullanıcı incelemelerine göre Overwatch 2, tüm zamanların en kötü 100 Steam oyununu izleyen Steam250’ye göre, 92.028 oydan %10’luk bir onay derecesine dayalı olarak yalnızca 0,96 puana sahip.

Bu derecelendirme, Overwatch 2’nin Çinli geliştirici Youka’nın bir önceki bir numaralı kart savaş oyunu War of the Three Kingdoms’ı geride bırakarak Steam250 listesinin zirvesine çıkması için yeterli.

2022 yılının sonlarına doğru PC ve konsol platformu için piyasaya sürülen Overwatch 2, Valve tarafından da yayınlandıktan sonra neden bu kadar kötü yorum aldı?

Olumsuz incelemelerin en büyük odağı firmanın para kazanma isteği. Blizzard, Overwatch 2’yi geçen yıl piyasaya sürdüğünde, ikinci oyunu oynaması ücretsiz olarak güncelleyerek ilk oyunu oynanamaz hale getirdiği için oldukça eleştirilmişti.

Niko Partners’ın araştırma ve içgörü direktörü Daniel Ahmad’e göre Overwatch 2, Çinli kullanıcılardan da ağır eleştiriler alıyor. Direktör Ahmad, bir Tweet’inde Overwatch 2 Steam kullanıcı incelemelerinin yaklaşık üçte ikisinin basitleştirilmiş Çince yazıldığını ve %97’sinin olumsuz olduğunu belirtti.

Çinli Overwatch 2 hayranları da gelen eleştirilerle aynı fikirde görünüyorlar. Ayrıca Blizzard’ın Çin’de Blizzard oyunlarının dağıtımı için NetEase ile yaptığı anlaşma da Çinli hayranları üzmüş durumda.

Blizzard geçtiğimiz günlerde gazetecilere, Overwatch 2 ile oyuncu etkileşimini reddetme konusunda sakin olduğunu ve bunu oynaması ücretsiz bir oyun olmanın doğal gelgitlerine bağladığını söyledi. Çoğu oyuncu, Activision Blizzard’ın Overwatch 2’nin başarısı veya başarısızlığı hakkında yorum yapmasını bekliyor.