Anasayfa Makale Sanatçı Sesleriyle AI Cover Nasıl Yapılır?

Sanatçı Sesleriyle AI Cover Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda farklı sanatçıların sesleriyle birlikte yapay zeka kullanılarak oluşturulan müzikleri duymuş olmalısınız. Son birkaç ayda, AI kullanan hayranlar, kendi vokallerini veya mevcut bir sanatçının vokallerini kulağa hoş gelen farklı vokallere çevirmek için kullanıyor.

Bu yapay zeka modeli, müzik sektörü için çok büyük ve büyüleyici bir gelişme. Şimdiye kadar yalnızca birkaç dikkate değer örnek var. Ancak binlerce hayran, şimdiden popüler sesleri yeniden tasarlayarak yeni uyarlama parçalar oluşturmaya başladı bile.

Peki bu meşhur seslerle farklı müzik konsepti nasıl çalışıyor? Bu Coverları oluşturan hayranları çoğu, vokalleri işlemek için açık kaynak kodlu yazılımlar kullanıyor. Popüler yazılımlardan birkaçı SoftVC VITS Singing Voice Conversion veya So-VITS-SVC yazılımı.

Bu yazılımlar, ses kayıtlarını daha önce eğitilen şarkı sesine dönüştürmek için herhangi bir ses tınısındaki ses dosyasını kullanan bir derin öğrenme modeli.

Bunu yapabilen tek yapay zeka modelleri elbette sadece bunlar değil. Yapay zekayı kullanan kullanıcılar, herhangi bir sanatçının kayıtlarından vokal sesleri kopyalayarak bunları So-VITS-SVC’yi eğitmek için kullanabilir ve aynı zamanda söz konusu sanatçı gibi ses çıkarabilmek için vokal kaydının nasıl işleneceğini yazılıma öğretebilirler.

So-VITS-SVC yapay zekaya ulaşmanın birkaç yolu mevcut. Yazılım yerel olarak indirilebiliyor ve çoğu bilgisayar üzerinden de çalıştırılabiliyor. Ancak bu süreç biraz karmaşık çünkü bazı kodlamalar gerektiriyor. Ayrıca bunun için güçlü bir GPU gücüne ihtiyacınız var.

Yapay zekayı öğrenmek ve eğitmek bir hayli süreç aldığından dolayı bunun alternatif yolları da mevcut. Vokal işlemek ve mevcut vokalleri de deneyimlemek için AI Word’ün Discord grubunu ziyaret edebilir ve botları kullanabilirsiniz. AI Word’ün yapay zeka botu birebir aynı yazılımı kullanıyor. Ancak süreci sizler için oldukça basitleştiriyor.

Vokal İşleme ve Kayıtları Düzenleme

Bir vokali işlemeden önce, temiz bir capella vokal kaydınız olduğundan emin olmanız gerekir. Vokalleri tam mikslerden yükselten birçok ücretli araç kullanılarak elde edebilirsiniz. Ancak VocalRemover gibi ücretsiz versiyonları da mevcut.

Bir capella dosyanızı (WAV, MP3, MOV veya MP4 formatında) hazır hale getirdikten sonra AI World sunucusuna gidin. Sunucuda “ai-bot-1” kanalını açın ve ses dosyanızı sohbet kutusuna bırakın.

VocalRemover

Mesajınızdaki dosyaya eşlik eden ‘-model @JuiceAI1’ metni olmalı ve ‘model’ kelimesi taklit etmek istediğiniz sesin adıyla değiştirmelisiniz. Şu anda 18 ses mevcut ve listede diğer sanatçılar arasında Kanye West, Drake, Ariana Grande, Taylor Swift, Justin Bieber, Kendrick Lamar, Travis Scott yer alıyor. Diğer sesler için de kullanılabilir sesler kanalını ziyaret edebilir ve göz atabilirsiniz.

Modeli mesajınızda belirttikten ve dosyayı ekledikten sonra gönder tuşuna basın. Bot işlenen sesi sohbet kısmına geti getirecektir. İşlenen ses dosyasını bilgisayarınıza indirin. İndirme bittikten sonra dosyayı Logic Pro veya Ableton Live gibi bir DAW yazılımıyla seçtiğiniz parçanın enstrümantal sürümünün üstüne yerleştirmeniz gerekiyor. Dengeli bir miksaj elde etmek için her bir parçanın ilgili seviyelerini ayarlayın.

AI World Discord’da mevcut olan seçimlerin ötesinde seslerle denemeler yapmak isterseniz birkaç alernatifiniz de mevcut. So-VITS-SVC’yi indirip yükleyebilir ve çevrimiçi topluluk tarafından oluşturulan ve paylaşılan ses modelinden yararlanabilirsiniz. Bu liste birçok isim içeriyor ve düzenli olarak zamanla güncelleniyor.

So-VITS-SVC’yi Yerel Olarak Çalıştırma

So-VITS-SVC’yi kendi bilgisayarınızda çalıştırıyorsanız, yapay zekayı eğiterek ve sevdiğiniz herhangi bir sanatçının sesine dayalı yeni modeller oluşturabilirsiniz.

ai ses değiştirme

Yapay zekayı kendi bilgisayarınıza kurmadan AI ses dönüştürmeye erişmenin bir yolu da mevcut. Bunun için Google’ın bulut sunucularında çalıştıracak olan topluluk tarafından oluşturulmuş birkaç Google Colab not defterinden yararlanabilirsiniz. İlerlemek için talimatları izleyin ve sol taraftaki gri oynat butonuna basın.

Aynı sonuçları elde etmek için daha akıcı bir yol sunan birkaç ücretli hizmet de mevcut. Uberduck, David Bowie, Brian Wilson, Marvin Gaye ve Freddie Mercury gibi eski sanatçılar ve Lady Gaga, Kim Petras ve Grimes gibi çağdaş vokalistler de dahil olmak üzere makul bir ses yelpazesini taklit edebiliyor. Hizmet ayrıca özel veri kümeleriyle kendi modellerinizi oluşturmanıza olanak tanıyor. Böylelikle seçtiğiniz herhangi bir sesi çoğaltabilirsiniz.

Uberduck’u hizmetini ücretsiz olarak test edebilirsiniz ancak bir sesi klonlamak için abone olmanız gerekiyor.

Uberduck

Ücretli bir alternatif olarak Voicify kullanabilirsiniz. Voicify, Drake, Juice WRLD, Pop Smoke, Michael Jackson, Eminem ve daha fazlasında eğitilmiş modelleri kullanarak AI kapakları oluşturabilen başka bir yazılım. Ayrıca Voicify, yapay zekayı eğitmek için mevcut verilere sahip olduğunuz koşuluyla istediğiniz herhangi bir sesi kullanarak yeni modeller üretebiliyor.