Anasayfa Haber Telegram 10.0 Güncellemesi Yayınlandı

Telegram 10.0 Güncellemesi Yayınlandı

Telegram 10.0

Telegram 10. yaş gününü Telegram 10.0 güncellemesi ile kutluyor. Lansmanından bu yana pek çok yeni özelliği kullanıma sunan platform bu yeni güncellemesi ile çok daha da fazlasını paylaşıyor. Güncellemedeki yeni özellikler arasında Hikayeler, ön ve arka kameraları aynı anda kullanan çift kamera modu, ayrıntılı gizlilik ayarları ve daha fazlası yer alıyor.

Telegram 10.0 Yenilikleri

Telegram Hikayeleri, diğer platformlardaki Hikayeler gibi çalışıyor. Böylece kullanıcılar hayatlarındaki anları arkadaşlarıyla hızlı bir şekilde paylaşabilecek. Bunlara erişmek için kişilerinizi aşağı sürüklemeniz yeterli. Hikayeler ise pencerenin üst kısmında yer alıyor. Hikayeleri paylaşabilir, özel olarak yanıtlayabilir veya Hikayelere yanıt verebilirsiniz.

Profillerdeki Hikayeler, hikayeleri profilinize sınırsız bir süre kaydetmenize olanak tanıyor. Normalde bir hikaye paylaştığınızda, bunu 6, 12, 24 veya 48 saat boyunca yapabilirsiniz, ancak onları profilinize eklediğinizde, sizin ve başkalarının geriye dönüp bakması için onları sonsuza kadar orada tutmayı seçebiliyorsunuz.

Hikayeleri Düzenlemek, hikayenizin herhangi bir öğesini istediğiniz zaman güncellemenizi sağlıyor. Hikayeyi silip baştan başlamak zorunda kalmadan görünürlük, altyazılar, ekran metni, çıkartmalar veya başka herhangi bir şeyi değiştirmeniz mümkün.

Çift Kamera Modu, ön ve arka kameralarınızı aynı anda kullanarak fotoğraf çekmenizi ve video kaydetmenizi sağlıyor. Bir kamera daha küçük görünürken diğeri görüntünün geri kalanını kaplıyor, hangi kameranın tam görünüme geçeceğini seçebiliyor ve küçük pencereleri ekranda hareket ettirebiliyorsunuz.

Granüler Gizlilik Ayarları, paylaştığınız hikayeleri kimlerin görebileceğini seçmenize olanak tanıyor. Seçenekler arasında Herkes, Kişiler, Yakın Arkadaşlar ve Seçilen Kişiler yer alıyor. Yalnızca gerçekten paylaşmak istediğiniz kişilerle paylaşımda bulunmak için bu gruplara kimlerin dahil edileceğini veya hariç tutulacağını tamamen özelleştirmeniz mümkün.

Ayrıntılı Görünüm İstatistikleri, hikayelerinizi görüntüleyenlerin tam listesini görmenizi sağlıyor. Görüntüleyenleri önce son görüntülemelere veya önce tepkilere göre sıralayabilirsiniz. Belirli bir kullanıcının hikayeyi görüp görmediğini görmek için arama yapmak istiyorsanız, arama alanına adını yazabiliyorsunuz. Premium üyeler, Gizlilik Modu’nu kullanarak son beş dakika içinde açtıkları hikayelerden görüşlerini silme veya sonraki 25 dakika boyunca gördüklerini gizleyebilme şansına sahip oluyor.

Güncelleme artık Android ve iOS’ta mevcut durumda.