Anasayfa Haber X, Bazı Web Sitelerine Bağlantıların Açılmasını Geciktiriyor

X, Bazı Web Sitelerine Bağlantıların Açılmasını Geciktiriyor

X bağlantı geciktirme

X ya da eski adı ile Twitter, iddialara göre belirli web sitelerine bağlantı açma hızına haksız bir kısıtlama getiriyor. The Washington Post’un haberine göre X’in bunu uyguladığı web siteleri arasında Facebook, Instagram, New York Times, Reuters, The Times, Bluesky ve Substack dahil olmak çeşitli isimler var. Bu sitelerin ortak noktası ise geçmişte Elon Musk tarafından eleştirilmiş olmaları. Kullanıcılar, X’te yayınlanan bağlantılardan söz konusu web sitesine yeniden yönlendirilmeden önce yaklaşık 5 saniyelik gecikmeler bildiriyor.

Öte yandan, haberin çıkmasından kısa bir süre sonra sosyal ağ, söz konusu sitelerin bazılarına getirilen sınırlamayı kaldırdı. Değişiklik, X tarafından trafiği izlemek için kullanılan t.co bağlantı kısaltma hizmetini etkiledi. Bu ayrıca, X’e etki alanı üzerinden yönlendirilen trafiği kısıtlama veya engelleme yeteneği veriyor.

Bu belirli platformlara yönelik trafiği kısıtlama kararının sebebi belirsiz ancak Elon Musk yönetimi altında X’in tartışmalı daha birçok haberle gündeme geleceği kesin.