Anasayfa Haber iPhone 15 Modelleri 35W Şarj Desteğiyle Gelebilir

iPhone 15 Modelleri 35W Şarj Desteğiyle Gelebilir

iPhone 15 35W Şarj

USB-C geçişi ile birlikte iPhone 15 modelleri, 35W’a kadar daha yüksek şarj hızlarına kavuşabilir. 9to5Mac’in endüstri kaynaklarından edindiği bilgilere göre, iPhone 15 modellerinden en azından bazılarının bu daha yüksek watt ile şarj edilebilecek.

Şu anda, iPhone 14 modelleri maksimum 27W civarında şarj edebiliyor. iPhone 14 Pro modelleri ise biraz daha hızlı şarj edebiliyor. Tabii ki 35W, şarj sürelerine doğrudan etki etmiş olacak.

Apple artık iPhone ile birlikte güç adaptörü satmıyor ancak şirket şu anda hızlı şarj amacıyla 20W üstü şarj cihazı öneriyor. ‌iPhone 15‌ modelleri 35W’a kadar şarjı desteklerse Apple maksimum şarj hızı için 30W MacBook Air şarj cihazını veya 35W çift USB-C şarj cihazını önermeye başlayabilir.

Bu yılın başlarında Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 15 modellerinin USB-C’ye geçiş nedeniyle daha yüksek şarj hızlarını destekleyeceğini söylemişti. Kuo ayrıca, 20W güç adaptörü de dahil olmak üzere MFi sertifikalı USB-C şarj cihazlarıyla daha yüksek hızların kullanılabileceğini söyledi.

Apple’ın daha yüksek şarj hızlarını MFi sertifikalı kablolar ve şarj cihazlarıyla sınırlayacağına dair söylentiler de mevcut. Ayrıca şirketin en yüksek şarj hızlarını iPhone 15 Pro modellerine ayırması da mümkün.