Anasayfa Haber WhatsApp, HD Kalite Fotoğraflar İçin Destek Sunmaya Başladı

WhatsApp, HD Kalite Fotoğraflar İçin Destek Sunmaya Başladı

WhatsApp HD Kalite Fotoğraflar

Mark Zuckerberg, HD Kalite Fotoğraflar özelliğinin artık Android WhatsApp uygulamalarında kullanılabileceğini duyurdu. Bir süredir beta testi aşamasında olan özellik, standart ayardan çok daha yüksek kalitede fotoğraf paylaşmaya olanak tanıyor.

Paylaşmadan önce bir fotoğraf seçildiğinde görünen seçenek, kullanıcıların varsayılan seçenek olan Standart Kalite’yi veya görüntünün orijinal çözünürlüğünün çok daha fazlasını koruyan yeni “HD Kalite” seçeneğini belirlemesine izin veriyor. HD olarak paylaşma seçeneği varsayılan olarak ayarlanamıyor. Kullanıcıların görüntü paylaşımında her görüntü gönderildiğinde bu seçimi yapması gerekiyor.

HD kalitesinde bir görüntü alan herhangi bir kullanıcı, küçük resim ön izlemesinin sol alt köşede küçük bir “HD” simgesi olduğunu görecek. Bu simge, sınırlı veri bağlantılarında veya alımın zayıf olduğu bölgelerde kullanıcıları indirmek için beklemeleri veya almayı seçmeleri konusunda da uyarmış olacak. Ek olarak, standart kaliteyi kullanıp daha sonra HD’ye yükseltme şansına da sahipsiniz.

HD seçeneği seçili olanlar da dahil olmak üzere gönderilen tüm fotoğrafların WhatsApp’ın mevcut uçtan uca şifrelemesi kapsamında olduğunun da altı çiziliyor. Özelliği kullanmak için uygulamalarınızı en son sürüme güncellemeyi unutmayın.