Anasayfa Haber Bülten ASUS ROG, Gamescom 2023’teki “Never Stop Gaming” Etkinliğinde Yeni Ürünlerini Tanıttı

ASUS ROG, Gamescom 2023’teki “Never Stop Gaming” Etkinliğinde Yeni Ürünlerini Tanıttı

ASUS ROG Gamescom 2023 Never Stop Gaming

ASUS Republic of Gamers (ROG), devam etmekte olan “Never Stop Gaming” etkinliğinin 22-23 Ağustos tarihleri arasında Almanya’nın Köln şehrindeki E-Werk’te geçecek bölümü hakkında bilgiler verdi. Etkinlikte heyecan verici yeni ROG oyuncu ürünleri tanıtılıyor. Buna ek olarak basın etkinliği, ürün gösterileri, ROG Talk ve ROG Party gibi eğlenceli aktiviteler de düzenleniyor. Oyuncular ve ROG hayranları yenilenmiş Z790 anakartları, OLED oyuncu monitörlerini ve en yeni ROG x Evangelion serisi ürünleri görme fırsatı yakalayacak.

ASUS Z790 anakartlar

ASUS bu etkinlikte ROG Maximus Z790 Dark Hero, ROG Strix Z790-A Gaming WiFi II ve TUF Gaming Z790-Pro WiFi anakart modellerini tanıtıyor. Bu modellerin tümü Intel® Core 12. Nesil, 13. Nesil ve Yeni Nesil işlemcilere destek veriyor. PCIe® 5.0 ve DDR5 bellek desteği veren anakartlar kullanıcılara gelişmiş bağlantı seçenekleri, performans ayarı olanakları, verimli soğutma çözümleri ve daha birçok ekstra özellik sunuyor.

ROG Z790 Dark Hero ve Strix Z790-A Gaming WiFi II modellerinde Intel WiFi 7 teknolojisine ve en yeni ASUS WiFi Q-Antenna özelliğine yer veriliyor. Bu özellikler her iletime daha fazla veri sıkıştırarak çok daha yüksek hızlara ulaşmayı sağlıyor. Özellikle ROG Z790 Dark Hero modeli, 320 Mhz’e ulaşan bant genişliği ile 5,8 Gbps’e kadar bağlantı hızı verebiliyor. TUF Gaming Z790-Pro WiFi ise WiFi 6E desteğinin yanında ASUS WiFi Q-Antenna özelliğiyle üst düzey kablosuz bağlantı performansı ve kullanışlı bir sistem kurma imkanı sunuyor.

ROG Maximus Z790 Dark Hero
ROG Maximus Z790 Dark Hero

Bu anakartların tamamı ASUS’a özgü AI Hız Aşırtma, AI Soğutma II, İki Yönlü Yapay Zeka Destekli Gürültü Engelleme ve ASUS Güçlendirilmiş Bellek Profili II (AEMP II) teknolojileriyle donatıldı. Bu sayede bu anakartların hem kurulumları kolay hem de performansları son derece yüksek. Yeni anakartlar USB bağlantı noktası ve hızlı şarj desteği açısından da zengin. 20 Gbps USB Type-C® ön panel bağlantısı USB Wattage Watcher özelliğiyle hızlı şarja destek veriyor. Kendi sistemini kurmak isteyenlere yönelik Q-Antenna, Q-LED, PCIe Slot Q-Release ve M.2 Q-Latch gibi özellikler kurulumu basitleştiriyor.

ROG Swift OLED PG32UCDM

ROG Swift OLED PG32UCDM

ROG Swift OLED PG32UCDM, 240 Hz yüksek yenileme hızına ve 0,03 ms (GTG) tepki süresine sahip ilk 32 inç 4K OLED oyuncu monitörü. QD-OLED teknolojisinden yararlanarak maksimum 1000 nit parlaklık[1], olağanüstü renk performansı, geniş renk gamı ve inanılmaz kontrast sunan bu monitör, gelişmiş piksel altı dizilimi sayesinde metinlerinde net bir şekilde okunabilmesini sağlıyor. PG32UCDM’de özel bir soğutma bloğu içeren üstün soğutma tasarımı ve görüntü izi oluşması riskini azaltarak OLED paneli koruyan bir grafen malzeme kullanılıyor. Akıllı KVM anahtarı kullanıcıların ekstra donanıma veya yazılıma ihtiyaç duymadan iki cihazı tek bir klavye ve mouse ile kontrol etmelerine olanak veriyor. Kullanıcılar klavye kısayollarıyla PIP modunu kullanarak bir klavye ve bir mouse ile cihazlar arasında geçiş yapabiliyor. PG32UCDM; DisplayPort 1.4, HDMI® 2.1, ve güç dağıtımı özellikli USB Type‑C ile zengin bağlantı seçenekleri sunuyor. Bu ürünün 2024’ün 1. çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

ROG Swift OLED PG34WCDM

ROG Swift OLED PG34WCDM

ROG Swift OLED PG34WCDM; 240 Hz yenileme hızı, 0,03 ms (GTG) tepki süresi sunan, çalışma sıcaklıklarını düşürmek ve görüntü izi riskini azaltmak için özel bir soğutma bloğu içeren, 800R kavisli bir 34 inç ultra geniş (3440 x 1440) OLED oyuncu monitörü. Maksimum parlaklığı 1300 nit[2] olan PG34WCDM, DisplayHDR True Black 400 uyumlu olmasının yanı sıra G-SYNC desteğiyle son derece akıcı, yırtılmasız ve gecikmesiz görüntüler sunuyor. Yerleşik Akıllı KVM sayesinde kullanıcılar iki cihazı bir klavye ve bir mouse ile kontrol edebiliyor. USB 3.2 bağlantısı ise iki kaynak arasında son derece hızlı dosya aktarımı yapma imkanı veriyor. PG34WCDM; DisplayPort 1.4, HDMI 2.1, ve güç dağıtımı özellikli USB Type-C ile geniş bağlantı seçenekleri sunuyor. Bu modelin 2024’ün 1. çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

ROG Swift OLED PG49WCD

ROG Swift OLED PG49WCD

ROG Swift OLED PG49WCD oyuncu monitörü, 49 inç boyutundaki süper ultra geniş (5120 x 1440) 1800R QD-OLED paneli, 144 Hz yenileme hızı ve 0,03 ms tepki süresiyle son derece etkileyici oyun deneyimleri vadediyor. QD-OLED panelin performansını ve ömrünü artırmak için PG49WCD’de ısıyı daha iyi uzaklaştırarak görüntü izi riskini azaltan ve maksimum parlaklığı 1000 nite2 çıkaran özel bir soğutma bloğu ve grafen film kullanılıyor. Yerleşik Akıllı KVM sayesinde kullanıcılar özel yazılıma veya donanıma ihtiyaç duymadan iki cihazı bir klavye ve bir mouse ile kontrol edebiliyor.  Kullanıcılar süper hızlı USB 3.2 sayesinde, bağlı iki cihaz arasında dosya aktarımı da yapabiliyor. 90 W güç dağıtımı yapabilen USB Type-C bağlantı noktası, DisplayPort 1.4 ve HDMI 2.1 ile geniş bağlantı seçenekleri de sunuluyor. PG49WCD, Ekim 2023’te 1499 ABD doları fiyatla piyasaya çıkacak.

ROG Rapture GT-BE98 Pro WiFi 7 oyuncu router’ı

ROG Rapture GT-BE98 Pro WiFi 7

Dünyanın ilk WiFi 7 dört bant oyuncu router’ı olan ROG Rapture GT-BE98 Pro, 6 Ghz bandındaki 320 Mhz desteğiyle WiFi 7’nin tüm potansiyelinden yararlanıyor. Böylece bir önceki nesil WiFi 6’dan %160’a kadar daha yüksek hıza ulaşabiliyor. Buna ek olarak, 4K QAM modülasyonu iletimlere daha fazla veri sıkıştırarak %20’ye kadar daha yüksek maksimum veri hızı ve 30.000 Mbps’e ulaşan inanılmaz hızlar sunabiliyor. Multi-Link Operation ve Multi-RU Puncturing adlı iki yeni devrim niteliğindeki özellik sayesinde GT-BE98 çok daha verimli ve hızlı kablosuz bağlantılar oluşturuyor. GT-BE98 Pro; üç katmanlı oyun hızlandırma, oyun bağlantı noktası gibi oyunculara yönelik özelliklerin yanı sıra oyunlarda gecikmeyi ve takılmayı azaltan QoS ile geliyor. GT-BE98 Pro’yu WiFi 7 Z790 anakartlarla kullanan kullanıcılar en yeni WiFi 7 özelliklerinden yararlanabiliyor.

ROG x Evangelion koleksiyonu

ROG, Evangelion iş birliğiyle tasarladığı en yeni ürünleri yakın zaman önce duyurmuştu. Yeni modeller Evangelion anime dizisinden EVA-02 ve Asuka karakterlerine odaklanıyor. Kendi sistemlerini toplayan kullanıcılar ve anime tutkunları şimdi birinci sınıf ROG bileşenlerini ve çevre birimlerini EVA-02’nin klasik kırmızı ve turuncu renkleriyle edinebiliyor. Bu renkler, Evangelion temalı desenler ve grafiklerle tamamlanıyor. Yeni modeller arasında ROG Maximus Hero anakart, ROG Strix GeForce RTX ekran kartı, ROG Ryujin AIO soğutucu, ROG Hyperion oyuncu kasası, ekran kartı sabitleyici, çevre birimleri ve diğer ekipmanlar bulunuyor.

ROG Hyperion GR701 White Edition kasa

ROG Hyperion GR701 White Edition kasa

ROG Hyperion GR701 White Edition, 420 mm çift radyatör fanı desteğine, dört adet 140 mm fana, bir metal GPU sabitleyiciye, bileşen depolama alanına, ARGB fan yuvasına ve 60 W hızlı şarj özellikli iki adet ön panel USB Type-C bağlantı noktasına sahip bir E-ATX bilgisayar kasası. Dahili kablolarına kadar beyaz renkli olan White Edition modeli, orijinal GR701 Hyperion tasarımını diğer White Edition ROG bileşenlerini ve ürünlerini tamamlayacak şekilde yeniliyor. Gamescom 2023’teki etkinlikte ayrıca yeni ROG Ryujin III 360 ARGB White Edition ve ROG Strix 1000W Gold Aura White Edition modelleri de katılımcıların beğenisine sunuluyor.

ROG Matrix GeForce RTX 4090 ekran kartı

ROG Matrix GeForce RTX 4090

ROG Matrix Platinum RTX™ 4090 sektörde bir kartın GPU’sunda sıvı metal termal malzeme kullanan ilk model. Bu sayede son derece düşük sıcaklıklarda uzun süre yüksek performans alınabiliyor ve bunu yaparken gürültü seviyesi de azalıyor. Mıknatıslı ve papatya dizilimi oluşturulabilir fanlara sahip 360 mm radyatör, daha güçlü bir pompa ve ekran kartını tam kaplayan daha geniş soğuk plaka ile bu kart kutudan çıkar çıkmaz rakipsiz performans ve en yüksek GPU saat hızını sunmaya hazır. Dahası, inanılmaz iddialı ve modern tasarımıyla bu kart en gelişmiş oyun sistemleri için mükemmel çözüm sunuyor.

ROG Loki SFX-L 1200W Titanium

ROG Loki SFX-L 1200W Titanium

ROG Loki 1200W küçük boyutlu (SFF) sistemler için tasarlanan yüksek performanslı bir SFX-L güç kaynağı. Verimli soğutma sağlayan geniş ROG soğutma blokları ile 80 PLUS Titanium sertifikasını alan ürün düşükten maksimuma kadar tüm yüklerde %90’ın üzerinde verim sunuyor. Eksen teknolojili fanlar ve ARGB aydınlatma ürüne tarz ve işlev katarak aydınlatma efektlerini tüm sistemde uyumlu hale getiriyor. Tamamen modüler yapıda ve ATX 3.0’a hazır olan Loki 1200W’de güçlü ekran kartlarına destek için 16 pimli 12VHPWR kablosuna yer veriliyor. 10 yıllık garantiyle güvenilirlik sunan bu model küçük boyutlu sistemlerin omurgasını oluşturuyor.

ROG NX Storm mekanik anahtarlar

ROG NX Storm mekanik anahtarlar

ROG NX Storm mekanik anahtarlar son derece pürüzsüz ve akıcı kullanım için kök kısmında kompozit polioksimetilen (POM) malzemeye ve yuva bölümünde polikarbonat (PC) malzemeye yer veriyor. Korumalı kök tasarımı tuşun dayanıklılığını artırıyor ve toz girmesini önlüyor. Bu anahtarlar, tanıdık “tıklama” sesi veren net ve sağlam vuruşlar için fabrikada önceden özel olarak ayarlanıyor ve kayganlaştırıcı malzemeye tabi tutuluyor. ROG NX Storm anahtarlar ROG Strix Scope II 96 Wireless ve ROG Strix Scope II oyuncu klavyeleriyle uyumlu.

ROG Moonstone Ace L

ROG Moonstone Ace L

ROG Moonstone Ace L, mouse’u zahmetsizce hareket ettirip hızlıca kaydırabilmek için tasarlanan, temperlenmiş camdan üretilmiş bir oyuncu mouse pad’i. 9H temperlenmiş camdan üretilen ROG Moonstone Ace L, olağanüstü dayanıklılığa ve gerilme direncine sahip. Cam yüzeydeki ekstra kaplama gürültüyü azaltıyor. Böylece mouse pad üzerindeki hareketler sessizleşerek oyun oynarken dikkatin dağılmasını önlüyor. ROG tasarımını taşıyan tamamen silikon taban sayesinde mouse pad yerinde sabit kalıyor.

ROG Raikiri Pro

ROG Raikiri Pro

Raikiri Pro, maksimum oyun deneyimi için geniş özelleştirme seçenekleri sunan bir oyuncu kumandası. Bluetooth®, 2.4 GHz RF veya kablolu USB-C® ile çok yönlü üçlü bağlantı seçeneği sunan ürün dizüstü ve masaüstü bilgisayarların yanı sıra kablolu bağlantıyla Xbox®’ta da kullanılabiliyor. Yerleşik OLED ekran özel animasyonlar ve durum göstergelerini sunacak şekilde ayarlanabiliyor. Ayrıca bu ekrandan oyun sırasında kumanda profillerini de değiştirmek mümkün. Arka tarafta bulunan ekstra dörder adet sağ ve sol tuşlar oyun içi komutlar için ayarlanabiliyor veya Armoury Crate yazılımında düzenlenebilen ölü noktalı hassaslık geçişleri için kullanılabiliyor. Sol ve sağ tetik tuşları da kısa veya tam menzil modlarına ayarlanabiliyor.

BTF anakart yenilikleri

Never Stop Gaming etkinliğine katılanlar TUF Gaming B760M-BTF WIFI D4 anakart, TUF Gaming Z790 konsept anakart ve ASUS GeForce RTX 4070 BTF konsept ekran kartında devrim niteliğindeki gizli bağlantı çözümlerini görme şansı yakalıyor. Gizli bağlantı tasarımı, kendi sistemini ilk kez toplayacak kullanıcılar için kablo yönlendirmeyi kolaylaştırıyor ve genel estetik görünümü de iyileştiriyor. Anakartın alt kısmına akıllı bir şekilde saklanan bağlantılar sayesinde, BTF adlı bu tasarım kablo kalabalığını ortadan kaldırıyor ve sistem toplayıcıları için mükemmel bir çözüm sunuyor. Ayrıca gizli bağlantılar hava akışını da artırarak üstün soğutma performansı sunuyor.

asus BTF anakart

ASUS GeForce RTX 4070 BTF ekran kartı geleneksel 8 pimli veya 16 pimli harici güç bağlantılarına olan ihtiyacı ortadan kaldıran çığır açıcı bir tasarıma sahip. Gücün anakartın yüksek güçlü ekran kartı yuvasından doğrudan aktarılmasını sağlayan yeni bir bağlantı ekleniyor. Gizli bağlantılı bir anakart ve kasayla birlikte bilgisayarın önünde görünen kablolar ortadan kaldırılınca sistem toplama süreci ve kablo yönetimi de büyük ölçüde kolaylaşıyor.

TUF Gaming LC II 360 ARGB

TUF Gaming LC II 360 ARGB

TUF Gaming LC II 360 ARGB serisi dayanıklı sıvı CPU soğutucuları, orta seviye oyun sistemlerinden en iyi şekilde yararlanmayı sağlayacak performansı ve özellikleri sunuyor. Soğutucu sıvı, aydınlatmalı soğuk plakadan güçlendirilmiş 400 mm kılıflı tüplere aktarılıyor ve yüksek kapasiteli radyatörlerde 120 mm’lik üç ARGB fan ile soğutuluyor. Fanlardaki oluklu kanatlar hava akışını en uygun seviyeye getirirken gürültüyü de azaltıyor. Radyatör fanlarını ve pompa kapağındaki TUF Gaming logosunu aydınlatan Aura Sync ARGB öğeleri de sisteme tarz katıyor. TUF Gaming anakartları tamamlayacak şekilde tasarlanan TUF Gaming LC II 360 ARGB’de radyatör fanlarını ve pompa kapağındaki TUF Gaming logosunu aydınlatan Aura Sync aydınlatma bulunuyor.