Anasayfa Makale Teknoloji Meraklılarının İlgisini Çekebilecek Netflix Yapımları

Teknoloji Meraklılarının İlgisini Çekebilecek Netflix Yapımları

netflix dizi film

Bilim kurgu temalı dizi ve filmler ile belgeselleri daha önce listelemiştik. Şimdi ise TurkNet sponsorluğunda hazırladığımız Netflix içeriğimizde teknoloji meraklılarının ilgisini çekebilecek yapımları listeliyoruz.

Hacker Savaşları

hacker savaşları

Bir gizlilik skandalını ortaya çıkardıktan sonra pusuya düşürülüp cinayetle suçlanan etik hacker karakterimiz, polisten kaçarken ona şantaj yapan suçluları bulmaya çalışır.

Oyuncular: Holly Mae Brood, Frank Lammers, Geza Weisz, Susan Radder, Walid Benmbarek, Noortje Herlaar

Yönetmen: Annemarie Van De Mond

Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates

Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates

Ünlü milyarder ve iş adamı Bill Gates’in kendi ağzından geleceğine yön veren anları izleyebileceğiniz mini bir dizi olan Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates, Microsoft’un kuruluşundan bu yana yaşanan süreçleri ele alıyor, sonrasında ise yeni hedeflerine ışık tutuyor.

Oyuncular: Bill Gates, Davin Orness, Melinda Gates, Alex Bueermann, Mohammed Albaaj

Yönetmen: Davis Guggenheim

Casusluk Sanatı

Casusluk Sanatı

Casusluk oyunu, ciddi bir iştir. Bu amaçla geliştirilen aletler ve teknolojiler ise tarih boyunca casusların kendileri kadar önemli olagelmiştir. Bu teknoloji odaklı dizi filmde teknolojinin hayatımızdaki karanlık tarafına tanıklık edeceğiz.

Oyuncular: Jan Dvorák, Marek Velebný, Marek Bures, Adela Preston Panková, Milan Janecek, Petr Holecek, Vaclav Kasalicky, Pavel Pospísil, Tadeas Reznicek, Stanislav Bilyi, Jan Dvorak, Miloslav Loudil, Katerina Pestova, Natalia Bartova, Monika Cerpaková, Radovan Ernest, Linda Prusova, Matej Blahovec, Marek Mazura, Tomás Pavlovic, Alexandr Maier, Daniel Ryglevicz, Fatih Çömlekoğlu

Yönetmen: Maria Berry, Jan Spindler, Marek Bures

CODED BIAS

CODED BIAS netflix

Yüz tanıma teknolojisi, özellikle akıllı telefonlarımız ve tabletlerimizle birlikte hayatımızın bir parçası haline geldi. Her ne kadar hayatımızı kolaylaştıran bir güvenlik çözümü olsa da söz konusu teknoloji halen birçok kişi için soru işaretlerine sebep oluyor.

CODED BIOS, MIT Media Lab araştırmacısı Joy Buolamwini’nin yüz tanıma teknolojisinin hatalarını aramasını konu alıyor. Söz konusu belgesel, onun bu algoritmalarda tespit ettiği ön yargıları inceliyor.

Oyuncular: Joy Buolamwini

Yönetmen: Shalini Kantayya

Gelecekte

netflix Gelecekte

Teknoloji hayatımızın bir parçası. Ancak daha ne kadar gelişebilir ki? Akıllı evler, kendi kendine giden otomobiller, sanal gerçeklik ortamları ve daha niceleri.

Gelecekte adlı belgesel dizisi, uzmanlardan alınan görüşlere dayanarak, yeni teknolojik eğilimleri inceliyor. Bununla da kalmayarak, hayatımızda köklü değişikliklere sebep olabilecek olan durumları hayal etmenizi sağlıyor.

Oyuncular: Jurnee Smollett, Rose Eveleth, Tim Maughan

Yönetmen: S. Matthew Liao

Düşüş: Boeing Davası

Düşüş: Boeing Davası

Geride bıraktığımız yıllar, Boeing’in yeni nesil 737 Max uçakları için hiç de iyi geçmedi. Uçaklarda yapılan hayati hatalar, art arda ölümlü kazaların yaşanmasına yol açtı. “Düşüş: Boeing Davası” adlı belgesel film de bu konuyu ele alıyor.

Yönetmen: Rory Kennedy

Challenger: Son Uçuş

Challenger: Son Uçuş

Amerika Birleşik Devletleri ve Sovyetler Birliği arasındaki uzay rekabeti üst noktaya çıkmış, teknolojinin sınırları zorlanmaya başlamıştı. Ancak bu rekabet, “ilk yapan kazanır” mantığı sebebiyle, uzay ajansları için çeşitli hataları beraberinde getirecekti.

NASA’nın yeni uzay mekiği programı da Amerikan halkının oldukça ilgisini çekmiştir. Ancak Challenger, fırlatmadan kısa süre sonra büyük bir kaza yaşar.

Oyuncular: Barbara Morgan, Marcia Jarvis, Lisa Bristol, Jane Smith-Wolcott, Alison Smith Balch, June Scobee Rodgers

Yönetmen: Daniel Junge, Steven Leckart

Uzaya Dönüş

Uzaya Dönüş

Onun hayali, Mars’a gitmek… Ancak öncesinde geçmesi gereken bazı eşikler var. Elon Musk ve SpaceX mühendisleri, NASA astronotlarını yeniden Uluslararası Uzay İstasyonu’na götürmek ve uzay yolculuğunda çığır açmak üzere tarihî bir görev üstleniyor.

Oyuncular: Elon Musk

The Colony

The Colony

Ay ve Mars’taki insan kolonilerini konuştuğumuz bu dönemlerde, tam da bu konuya uygun bir yapım The Colony. Filmimizde bir uzay kolonisinin tüm sakinleri kısır kalınca Dünya’ya bir astronot gönderilir. Bu gezegende hayatta kalanların kaderine karar vermek ise karakterimizin elinde.

  • Yönetmen: Tim Fehlbaum
  • Oyuncular: Nora Arnezeder, Iain Glen, Sarah-Sofie Boussnina, Sope Dirisu, Sebastian Roche, Joel Basman, Kotti Yun, Bella Bading, Cloe Heinrich, Eden Gough

Mother/Android

Mother/Android

Yapay zeka ve robotlar geliştikçe, acaba insanlık yok olacak mı diye içimizden geçirmiyor değiliz. Mother/Android de benzer bir durumu yansıtıyor. Şiddetli bir android ayaklanmasıyla sarsılan kıyamet sonrası bir dünyada genç, hamile bir kadın ve erkek arkadaşı çaresizce güvenli bir yer arar. Ancak bu hiç de kolay olmayacaktır.

  • Yönetmen: Mattson Tomlin
  • Oyuncular: Chloe Grace Moretz, Algee Smith, Raul Castillo

Bloodshot: Durdurulamaz Güç

Bloodshot: Durdurulamaz Güç

ABD askeri Ray Garrison ve eşi Gina, Mombasa’daki rehinelerin başarılı bir kurtarma operasyonuna liderlik ettikten sonra, Amalfi Sahili’ndeki bir İtalyan sahil kasabasında tatil için seyahat eder. Çizgi roman serisinden uyarlanan bu bilim kurgu-aksiyon filminde ölü bir asker olan karakterimiz biyoteknoloji sayesinde hayata döndürülür ve bir intikam görevine gönderilir.

  • Yönetmen: David S.F. Wilson
  • Oyuncular: Vin Diesel, Eiza Gonzalez, Guy Pearce, Sam Heughan, Toby Kebbell, Talulah Riley, Lamorne Morris, Johannes Haukur Johannesson, Alex Hernandez, Siddharth Dhananjay

Başlat: Ready Player One

Başlat: Ready Player One

Siberpunk temalı bu bilim kurgu filminde, çöküşün eşiğindeki bir dünyada yetenekli bir oyuncu, muazzam bir sanal gerçeklik evreninin mülkiyetini kazanmak için bir dizi görevde komutayı üstlenir.

  • Yönetmen: Steven Spielberg
  • Oyuncular: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Lena Waithe, T.J. Miller, Simon Pegg, Mark Rylance, Philip Zhao, Win Morisaki, Hannah John-Kamen

Listemizin sonuna geldik. Her ne kadar izlediğimiz belgesel, film ve diziler teknolojik, bilimsel ve bir o kadar da sürreal olsa da internetiniz o kadar teknolojik olmayabilir. Artık belgesel, film ve diziler, özellikle 4K çözünürlük, HDR ve çeşitli ses teknolojilerinin de hayatımıza girmesiyle birlikte, oldukça büyük boyutlara sahip. Netflix gibi platformlardan izlenen içeriklerde herhangi bir depolama sorunu yaşamasanız da hızlı bir internet bağlantınızın olması artık şart.

Günümüz internet teknolojileri ile artık online medya akış hizmetlerinden yararlanmak mümkün. Ancak internet hızının yüksek olması, bağlantının sağlıklı olması ve yoğunluktan etkilenmemesi de oldukça önemli. Buna ek olarak, evinizde bağlı bulunan diğer cihazlar ve kullanıcı sayısı da internet hızınıza etki edebilir.

ADSL ve VDSL altyapı teknolojileri fiber internet altyapısına göre daha yavaş ve sorunlu olabiliyor. İyi optimize edilmemiş sunucular, yoğunluğu tolere etmek için kısılan bant genişliği, kalitesiz donanım ve kablolar bu sorunların oluşmasındaki temel sebep.

Ayrıca CDN sunucuları da dizi ve film gibi içerikleri indirirken veya izlerken oldukça büyük öneme sahip. Bu teknoloji sayesinde veriler ana sunucudan değil, konumunuza en yakın CDN sunucularından çekilir.

Bu sebeple içeriklerin önbelleğe alma gecikmesi ortadan kalkar, altyapınızın ve aldığınız hizmetin desteklediği maksimum hızda veri indirmesi yapabilirsiniz.

CDN’ler, internet servis sağlayıcıların kendilerine özel kurdukları bir ağ. Bu ağ diğer operatörlerle paylaşılabilmesine rağmen, kendi kullanıcıları için daha büyük bir öneme sahiptir. Örneğin TurkNet, Türkiye’de bu işi başarılı sürdürebilen nadir servis sağlayıcılardan biri. Şirket, kendi CDN sunucuları ile kullanıcılarının veriye daha hızlı erişmesini sağlıyor.

Netflix İçin Hızlı Bir İnternet Şart mı?

Günümüzde 4K HDR içerikler için hızlı bir internet artık zorunluluk haline geldi. Düşük hızlarla uzun süren önbellek işlemi, artık gigabit seviyesine ulaşan internet hızları ile sıfıra iniyor. Tabii ki bunun için altyapının sorunsuz ve güncel bir teknolojiyle desteklenmesi de şart. TurkNet, GigaFiber adını verdiği ve kendi altyapısıyla kurduğu fiber ağı ile kullanıcılarına 1.000 Mbps’ye varan indirme ve yükleme hızı vadediyor.

Speedtest Verilerine Göre, En Hızlı İnternet Sağlayıcı TurkNet

Bağımsız bir hız ölçüm şirketi olan Speedtest, bünyesinde gerçekleştirilen internet hız testi verilerine dayanarak düzenli olarak istatistikler yayınlıyor ve biz de paralelinde bu verileri sizlerle paylaşıyoruz. 2021’in üçüncü çeyreğinde liderlik koltuğuna oturan TurkNet, o andan itibaren koltuğu kimseye kaptırmadı ve hala zirvedeki yerini koruyor.

TurkNet, 2023 ikinci çeyrekte de yüksek hız, gecikme süresi ve tutarlılık oranlarında lider olmaya devam ederken, 62.80 Mbps ile en iyi ortalama indirme hızını kullanıcılarına sunuyor. Türkiye’nin indirme hızı bakımından 182 ülke arasında 111. sırada yer aldığı raporda, TurkNet düşük gecikme sürelerinde de yine zirvedeki yerini korumayı başarmış.

internet hızı

Şirket, 13 ms’lik ortalama gecikme süresi ile rakipleri arasında en düşük gecikmeyi sunuyor. Rapor, Türkiye’deki kullanıcıların yaptığı hız testlerinde ortalama download (indirme) hızının 33.89 Mbps, ortalama upload (yükleme) hızının ise 8.34 Mbps olduğunu ortaya çıkardı. Hız testlerinin yüzde kaçının en az 25 Mbps download ve 3 Mbps upload hızı sunduğunu ifade eden tutarlılık skorları sıralamasına baktığımızda ise TurkNet’in bu değerde de lider olduğunu görüyoruz. TurkNet kullanıcıları yüzde 80.5 oranla en az 25 Mbps download ve 3 Mbps upload hızı almada en tutarlı hızları elde ediyor.

TurkNet, bu değerlendirmeler sonucunda 2021’in üçüncü çeyreğinde oturduğu, 2022 boyunca devam ettirdiği zirve koltuğunu 2023 yılının ikinci çeyreğinde de sürdürmüş oldu. Türkiye’nin internet altyapısını geliştirme ve dünya kalitesine çıkarma hedefiyle TurkNet, kendi fiber altyapısında geliştirdiği GigaFiber yatırımlarına aralıksız devam ediyor ve GigaFiber altyapısını her gün genişletiyor.

TurkNet GigaFiber Nedir?

Türkiye’nin başarılı servis sağlayıcılarından olan TurkNet, kendi altyapısı ile sunduğu GigaFiber hizmetini 1.000 Mbps’ye kadar eşit indirme ve yükleme hızıyla sunuyor.

GigaFiber hizmeti, TurkNet’in diğer hizmetlerinde olduğu gibi taahhütsüz ve kotasız bir hizmet olmasının yanı sıra farklı bir operatörden geçmeniz durumunda taahhüt cayma bedelinin 1.000 TL‘ye kadar olan kısmı da TurkNet tarafından faturanızda indirim olarak karşılanıyor. Adresinizde TurkNet GigaFiber varsa, siz de hemen TurkNet’li olmak için başvurunuzu iletebilirsiniz.

  • Taahhüt ve kota yok: Hizmetinizi memnun olduğunuz sürece kullanın. Kota derdi olmadan da Steam’den dilediğiniz gibi oyun indirebilir, Netflix’ten 4K içerik izleyebilir ve canlı yayın yapabilirsiniz.
  • Yüksek upload hızları: 1.000 Mbps’ye kadar hız seçenekleriyle Zoom ve EBA gibi platformlara kesintisiz erişim sağlayın. Twitch, TikTok ve YouTube gibi platformlarda en yüksek kalitede canlı yayınlar yapın.
  • Dünya kalitesinde hizmet: TurkNet, dünya hızında ve kalitesinde GigaFiber’i tamamen kendi altyapısında sunuyor. Sizi özgürleştiren, yüksek hızlı ve müşteri odaklı hizmet, sürekli iyileştirilmeye devam ediliyor.
  • 7/24 müşteri desteği: Dilediğiniz zaman TurkNet’e ulaşabilirsiniz. Destek talepleriniz hızlı çözülüyor.
  • Hızlı müdahale ve çözüm: TurkNet’in kendi altyapısında olan bu hizmette gerekli tüm müdahaleleri kendi uzman ekibi rekor sürelerde yapabiliyor.

TurkNet’in GigaFiber’li Arkadaşını Getir Kampanyası, Hem Sizi Hem Arkadaşlarınızı Sevindiriyor

TurkNet’in GigaFiber’li Arkadaşını Getir Kampanyası

TurkNet, GigaFiber’li Arkadaşını Getir kampanyası ile kullanıcılar, sadece hızlı ve sınırsız bir internete sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda arkadaşlarını da avantajlı fiyatlarla internetin hızlı dünyasına davet edebiliyor.

TurkNet GigaFiber’li Arkadaşını Getir kampanyası sayesinde kullanıcılar 1.000 Mbps’ye kadar eşit download (indirme) ve upload (yükleme) hızıyla birlikte avantajlı fiyatlardan faydalanabilecek.

TurkNet, daha çok kullanıcıyı GigaFiber’in eşsiz hızına ulaştırmayı amaçlıyor

TurkNet’in GigaFiber’li Arkadaşını Getir kampanyası, dünya standartlarında internet hızına ulaşmak isteyen kullanıcılar için muhteşem bir fırsat sunuyor. Daha çok kullanıcıyı TurkNet GigaFiber hızına ulaştırmayı amaçlayan TurkNet, hem mevcut hem de yeni kullanıcılarına sunduğu avantajla hem onların hem de sevdiklerinin yüksek hızda interneti en verimli şekilde kullanmalarına olanak sağlıyor.

TurkNet’in bu eşsiz kampanyası sayesinde, sevdiklerini dünya hızıyla tanıştıran herkes büyük kazanç elde ediyor. Mevcut TurkNet kullanıcıları, arkadaşlarını TurkNet GigaFiber’e davet ederek sınırlı süre için ilk 6 ay 299.90 TL yerine 199.90 TL ödüyor ve yüksek internet hızının keyfini doyasıya çıkarabiliyor.

TurkNet GigaFiber altyapısı olmayanlar da fırsatlardan yararlanabiliyor

GigaFiber altyapısı olmayanlar ise, tanıdıklarını TurkNet’e davet ettiklerinde kazanmaya devam ediyor. Sınırlı süre için geçerli olacak kampanyada, TurkNet’liler GigaFiber’li olmayan sevdiklerini de TurkNet hızına davet ederek, hem kendileri hem de sevdikleri 1 ay ücretsiz internet fırsatından yararlanıyorlar.

GigaFırsat Kampanyasından Nasıl Faydalanırım?

TurkNetGigaFiber hizmetini kendi fiber altyapısından sunuyor. Şimdilik İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli (Gebze) ve Bursa’da bulunan GigaFiber hizmeti yakında daha fazla bölgeye genişleyecek. Yani kampanyadan yararlanmak ve 1.000 Mbps’ye kadar eşit indirme ve yükleme hızı deneyimlemek isteyen kullanıcılar, yukarıda belirtilen 5 ilde ikamet ediyor olmalı. 

Ayrıca belirttiğimiz şehir / ilçelerin her bölgesinde de henüz hizmet aktif değil. Bunun için TurkNet web sitesi üzerinden altyapı sorgulaması yapmalı ve TurkNet GigaFiber bulunan bir bölgede olup olmadığınızı kontrol etmelisiniz. Altyapı sorgulaması sonrasında bölgenizde GigaFiber hizmeti yoksa bölgenize ulaşması için nasıl talep oluşturacağınızı aşağıda sizler için özetledik.

Adresinizde GigaFiber Yoksa Ne Yapacaksınız?

TurkNet, geçtiğimiz günlerde GigaFiber altyapı genişletme çalışmalarının bir parçası olarak, kullanıcıların altyapı taleplerini değerlendirmeye aldığı yeni bir başvuru sistemi duyurdu. Bu sistemle kullanıcılar adreslerini girerek, bulunduğu bölgeye TurkNet GigaFiber altyapısının gelmesini sağlayabiliyor.

TurkNet GigaFiber Altyapı Başvurusu Yapma

Bu işlem için öncelikle TurkNet’in GigaFiber İstiyorum sayfasına gidin. Bu sayfanın orta kısmında “GigaFiber istiyorum” adlı butona tıklayın. Açılan sayfada, sizden adresiniz istenecek. Adres bilginizi girdikten sonra, mevcut altyapı durumunuzu içeren bir mesaj göreceksiniz. Test adresimizde henüz GigaFiber altyapısı olmadığından, “Üzgünüz, “şimdilik” GigaFiber altyapınız bulunmuyor. Hemen altyapı talebinizi iletebilirsiniz.” mesajı ile karşılaşıyoruz.

turknet gigafiber altyapı başvurusu

Bu mesajın hemen altında, GigaFiber altyapısı talebinizi iletebilmeniz için iletişim bilgilerinizi doldurmalısınız. Ardından ise Kişisel Veri Aydınlatma Metni’ni okuyup onaylayarak “Adresime GigaFiber İstiyorum” butonuna basın.

TurkNet web sitesinde yapmanız gereken işlemler bu kadar. Şimdi tek yapmanız gereken, başvuru sırasında verdiğiniz e-posta adresinize gelen doğrulama linkini kullanarak başvurunuzu gerçekleştirmek olacaktır.


TurkNet sponsorluğunda Technopat okurlarına yararlı olması için hazırlanmıştır: https://www.technopat.net/turknet bölümünde internet odaklı yardımcı makalelerimizi bulabilirsiniz.

– Advertorial / Reklam –