Anasayfa Haber Baldur’s Gate 3’ün Xbox Konsoluna Geleceği Doğrulandı

Baldur’s Gate 3’ün Xbox Konsoluna Geleceği Doğrulandı

Baldur's Gate 3 Xbox Konsoluna Geliyor

Masaüstünde inanılmaz başarı elde eden Baldur’s Gate 3, bu yıl Xbox konsolunda da oynanabilecek. Oyunun daha önce Playstation 5 sürümü onaylanmıştı ancak Xbox konusunda birtakım sorunlar yaşanıyordu. Şimdiyse Microsoft’un 2023 konsol lansmanı açıklandı ve Baldur’s Gate 3 için iyi haberler var.

Larian Studios’un kurucusu ve CEO’su Swev Vincke, büyük beğeni toplayan RPG’nin Xbox versiyonunun bu yıl piyasaya çıkacağını onayladı. Vincke ayrıca, Gamescom’da Xbox başkanı Phil Spencer ile yaptığı toplantıdan sonra oyunun konsola geleceğini doğrulamaktan mutlu olduğunu belirtti.

Oyunun Xbox Series S sürümü, bölünmüş ekranda işbirlikçi oyun özelliği olmadan piyasaya sürülecek. Ancak X konsolunda bu özellik hâlen daha mevcut. Xbox konsollarının X ve S sürümleri arasında görsel efekt farklılıkları görülse de bu durum, ilk kez bir oyunun oynanış özelliği eksik olarak piyasaya sürülmesi olabilir.

Vincke yazdığı bir Tweet’inde, Series X’te bölünmüş ekran kümesiyle tüm iyileştirmelerin mevcut olacağını söyledi.

Baldur’s Gate 3’ün başlangıçta Ağustos ayı sonlarında bilgisayar ve PlayStation 5 platformlarında aynı anda piyasaya sürülmesi planlanıyordu. Ancak son dakika değişikliğiyle, PC lansmanı 3 Ağustos’a, PlayStation 5 sürümünü ise 6 Eylül’e ertelendi.