Anasayfa Video Kafa Ayarı Kafa Ayarı #65 – LK-99 Fos Çıktı

Kafa Ayarı #65 – LK-99 Fos Çıktı

Kafa Ayarı #65 - LK-99 Fos Çıktı

Mucize iletken, süper iletken gibi isimlendirmelerle karşımıza çıkan LK-99 kod adlı ve CuO25P6Pb9 kimyasal formüle sahip maddeyi konuşacaktık ki tam da bu sırada aslında bu maddenin o kadar da efsane olmadığı ortaya çıktı…

LK-99 Nedir?

LK-99, gri-siyah tonlarında bir renge sahip, ideal ortam basıncı ve oda sıcaklığı oluşturulduğunda süper iletken durumuna geçen bir maddedir. LK-99, kurşun – apatitten hafifçe değiştirilmiş altıgen bir yapıya sahip ve 400 Kelvin (127 °C; 260 °F) altında, bir süper iletken olarak işlev gördüğü iddia ediliyordu.

Ancak girişte de bahsettiğimiz gibi durum bundan çok farklı çıktı. Süper iletken bir maddenin öz direncinin oldukça düşük olması gerekir. LK-99 ise, yapılan araştırmalarda tam tersi bir sonuç sergileyerek aslında bir süper iletken değil, “süper yalıtkan” olarak sınıflandırıldı. Böylece her evde bir kuantum bilgisayar bulunması hayali de şimdilik suya düşmüş oldu.

Biz de bu sebeple TurkNet sponsorluğundaki Kafa Ayarı’nın yeni bölümünde konuyu biraz daha değiştiriyoruz.

TurkNet GigaFiber Nedir?

Türkiye’nin başarılı servis sağlayıcılarından olan TurkNet, kendi altyapısı ile sunduğu GigaFiber hizmetini 1.000 Mbps’ye kadar eşit indirme ve yükleme hızıyla sunuyor.

GigaFiber hizmeti, TurkNet’in diğer hizmetlerinde olduğu gibi taahhütsüz ve kotasız bir hizmet olmasının yanı sıra farklı bir operatörden geçmeniz durumunda taahhüt cayma bedelinin 1.000 TL‘ye kadar olan kısmı da TurkNet tarafından faturanızda indirim olarak karşılanıyor. Adresinizde TurkNet GigaFiber varsa, siz de hemen TurkNet’li olmak için başvurunuzu iletebilirsiniz.

  • Taahhüt ve kota yok: Hizmetinizi memnun olduğunuz sürece kullanın. Kota derdi olmadan da Steam’den dilediğiniz gibi oyun indirebilir, Netflix’ten 4K içerik izleyebilir ve canlı yayın yapabilirsiniz.
  • Yüksek upload hızları: 1.000 Mbps’ye kadar hız seçenekleriyle Zoom ve EBA gibi platformlara kesintisiz erişim sağlayın. Twitch, TikTok ve YouTube gibi platformlarda en yüksek kalitede canlı yayınlar yapın.
  • Dünya kalitesinde hizmet: TurkNet, dünya hızında ve kalitesinde GigaFiber’i tamamen kendi altyapısında sunuyor. Sizi özgürleştiren, yüksek hızlı ve müşteri odaklı hizmet, sürekli iyileştirilmeye devam ediliyor.
  • 7/24 müşteri desteği: Dilediğiniz zaman TurkNet’e ulaşabilirsiniz. Destek talepleriniz hızlı çözülüyor.
  • Hızlı müdahale ve çözüm: TurkNet’in kendi altyapısında olan bu hizmette gerekli tüm müdahaleleri kendi uzman ekibi rekor sürelerde yapabiliyor.

TurkNet’in GigaFiber’li Arkadaşını Getir Kampanyası, Hem Sizi Hem Arkadaşlarınızı Sevindiriyor

TurkNet’in GigaFiber’li Arkadaşını Getir Kampanyası

TurkNet, GigaFiber’li Arkadaşını Getir kampanyası ile kullanıcılar, sadece hızlı ve sınırsız bir internete sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda arkadaşlarını da avantajlı fiyatlarla internetin hızlı dünyasına davet edebiliyor.

TurkNet GigaFiber’li Arkadaşını Getir kampanyası sayesinde kullanıcılar 1.000 Mbps’ye kadar eşit download (indirme) ve upload (yükleme) hızıyla birlikte avantajlı fiyatlardan faydalanabilecek.

TurkNet, daha çok kullanıcıyı GigaFiber’in eşsiz hızına ulaştırmayı amaçlıyor

TurkNet’in GigaFiber’li Arkadaşını Getir kampanyası, dünya standartlarında internet hızına ulaşmak isteyen kullanıcılar için muhteşem bir fırsat sunuyor. Daha çok kullanıcıyı TurkNet GigaFiber hızına ulaştırmayı amaçlayan TurkNet, hem mevcut hem de yeni kullanıcılarına sunduğu avantajla hem onların hem de sevdiklerinin yüksek hızda interneti en verimli şekilde kullanmalarına olanak sağlıyor.

TurkNet’in bu eşsiz kampanyası sayesinde, sevdiklerini dünya hızıyla tanıştıran herkes büyük kazanç elde ediyor. Mevcut TurkNet kullanıcıları, arkadaşlarını TurkNet GigaFiber’e davet ederek sınırlı süre için ilk 6 ay 299.90 TL yerine 199.90 TL ödüyor ve yüksek internet hızının keyfini doyasıya çıkarabiliyor.

TurkNet GigaFiber altyapısı olmayanlar da fırsatlardan yararlanabiliyor

GigaFiber altyapısı olmayanlar ise, tanıdıklarını TurkNet’e davet ettiklerinde kazanmaya devam ediyor. Sınırlı süre için geçerli olacak kampanyada, TurkNet’liler GigaFiber’li olmayan sevdiklerini de TurkNet hızına davet ederek, hem kendileri hem de sevdikleri 1 ay ücretsiz internet fırsatından yararlanıyorlar.

GigaFırsat Kampanyasından Nasıl Faydalanırım?

TurkNetGigaFiber hizmetini kendi fiber altyapısından sunuyor. Şimdilik İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli (Gebze) ve Bursa’da bulunan GigaFiber hizmeti yakında daha fazla bölgeye genişleyecek. Yani kampanyadan yararlanmak ve 1.000 Mbps’ye kadar eşit indirme ve yükleme hızı deneyimlemek isteyen kullanıcılar, yukarıda belirtilen 5 ilde ikamet ediyor olmalı. 

Ayrıca belirttiğimiz şehir / ilçelerin her bölgesinde de henüz hizmet aktif değil. Bunun için TurkNet web sitesi üzerinden altyapı sorgulaması yapmalı ve TurkNet GigaFiber bulunan bir bölgede olup olmadığınızı kontrol etmelisiniz. Altyapı sorgulaması sonrasında bölgenizde GigaFiber hizmeti yoksa bölgenize ulaşması için nasıl talep oluşturacağınızı aşağıda sizler için özetledik.

Adresinizde GigaFiber Yoksa Ne Yapacaksınız?

TurkNet, geçtiğimiz günlerde GigaFiber altyapı genişletme çalışmalarının bir parçası olarak, kullanıcıların altyapı taleplerini değerlendirmeye aldığı yeni bir başvuru sistemi duyurdu. Bu sistemle kullanıcılar adreslerini girerek, bulunduğu bölgeye TurkNet GigaFiber altyapısının gelmesini sağlayabiliyor.

TurkNet GigaFiber Altyapı Başvurusu Yapma

Bu işlem için öncelikle TurkNet’in GigaFiber İstiyorum sayfasına gidin. Bu sayfanın orta kısmında “GigaFiber istiyorum” adlı butona tıklayın. Açılan sayfada, sizden adresiniz istenecek. Adres bilginizi girdikten sonra, mevcut altyapı durumunuzu içeren bir mesaj göreceksiniz. Test adresimizde henüz GigaFiber altyapısı olmadığından, “Üzgünüz, “şimdilik” GigaFiber altyapınız bulunmuyor. Hemen altyapı talebinizi iletebilirsiniz.” mesajı ile karşılaşıyoruz.

turknet gigafiber altyapı başvurusu

Bu mesajın hemen altında, GigaFiber altyapısı talebinizi iletebilmeniz için iletişim bilgilerinizi doldurmalısınız. Ardından ise Kişisel Veri Aydınlatma Metni’ni okuyup onaylayarak “Adresime GigaFiber İstiyorum” butonuna basın.

TurkNet web sitesinde yapmanız gereken işlemler bu kadar. Şimdi tek yapmanız gereken, başvuru sırasında verdiğiniz e-posta adresinize gelen doğrulama linkini kullanarak başvurunuzu gerçekleştirmek olacaktır.


TurkNet sponsorluğunda Technopat okurlarına yararlı olması için hazırlanmıştır: https://www.technopat.net/turknet bölümünde internet odaklı yardımcı makalelerimizi bulabilirsiniz.

– Advertorial / Reklam –