Anasayfa Haber Windows 11 Yerel RAR Desteğine Kavuşuyor

Windows 11 Yerel RAR Desteğine Kavuşuyor

Windows 11 Yerel RAR Desteğine Kavuşuyor

Microsoft, bu yılın sonlarında Windows 11 için büyük bir özellik güncellemesi yayınlamayı planlıyor. 23H2 sürümüyle beraber, Dosya Gezgini’nin yeniden tasarımı da dahil olmak üzere birçok yeni özellik ve iyileştirme geliyor. Yeni sürümle beraber Windows 11 artık yerel RAR, 7Z, TAR ve birçok dosya sıkıştırma formatına destek getiriyor.

Windows 11 sürüm 23H2’den önce ZIP, yerel olarak desteklenen tek arşiv biçimiydi. Bu nedenle kullanıcılar, RAR, 7Z vb. ile çalışacak üçüncü taraf uygulamaları tercih etmek zorunda kalıyordu. Bu tarz programlar kullanıcılar için çok kullanışlı olsa da, yerel destek kullanıcılar için her zaman daha iyi olacaktır.

Microsoft, yeni formatlara yönelik desteğin önümüzdeki haftalarda yeni sürümle beraber geleceğini söylüyor. Bu hafta yapılan Derleme oturumunda Microsoft, bu ek arşiv biçimlerinin açılmasını desteklemek için Windows 11’e yönelik bir güncelleştirmenin Eylül ayında herkese gönderileceğini doğruladı. Microsoft ürün müdürü Sharla Soennichsen, “2024 yılında bu dosyaların bu formatlarda oluşturulmasına yönelik destek sağlamayı da planlıyoruz” diyor.

Windows 11 RAR

Kullanıcılar artık bu tarz dosyalara erişmek için 3. parti yazılım yüklemeye gerek kalmadan Windows 11 içerisinde RAR dosyalarını ayrıştırabilecekler.