Anasayfa Haber Apple, iPhone 15 ve Watch Series 9’un Tanıtılması Beklenen Wonderlust Etkinliğini Duyurdu

Apple, iPhone 15 ve Watch Series 9’un Tanıtılması Beklenen Wonderlust Etkinliğini Duyurdu

Apple Wonderlust Etkinliği

Apple, 12 Eylül Salı günü Pasifik Saatiyle 10:00’da düzenleyeceği Wonderlust etkinliğini duyurdu. Etkinlik geçen yıl olduğu gibi California Cupertino’daki Apple Park kampüsündeki Steve Jobs Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.

Apple, medya çalışanlarını etkinliği bizzat izlemelerini ve tanıtımdan sonra ürünleri denemeye davet ediyor.

Apple’ın etkinliklerinde genellikle iPhone tanıtımı yapılıyor. Bu yılki etkinlikte 6,1 inç iPhone 15, 6,7 inç ‌iPhone 15‌ Plus, 6,1 inç iPhone 15 Pro ve 6,7 inç ‌iPhone 15 Pro‌ Max bekleniyor. Ayrıca tüm modellerin Qualcomm’un güncellenmiş 5G yongası, Dynamic Island ve en önemlisi Lightning bağlantı noktası yerine bir USB-C bağlantı noktasına ile gelmesi bekleniyor.

Daha ince çerçeveler ve köşelerin kıvrımlarında hafif değişikliklerle küçük bir yeniden tasarım bekleniyor. Ayrıca ‌iPhone 15 Pro‌ modelleri paslanmaz çelik çerçeve yerine titanyum çerçeveye sahip olacak.

Apple’ın ilk 3 nanometre çipi A17’nin iPhone 15 Pro ve Pro Max’te yer alması bekleniyor. Ayrıca bazı söylentiler eylem düğmesiyle beraber sessize alma düğmesinin de bulunacağını öne sürüyor.

iPhone 15 Pro ve Pro Max’in aldığı tüm yeni özellikler ve yükseltilmiş 3 nanometre çipin maliyeti göz önüne alındığında, bu cihazların taban fiyatları artabilir. Henüz kesin fiyatlar belli olmamasına rağmen iPhone 15 Pro 1.099 dolar ve iPhone 15 Pro Max 1.199 dolar gibi bir fiyat etiketine sahip olabilir.

Apple’ın 12 Eylül tarihinde canlı yapılacak olan Wonderlust etkinliğini resmi web sitesi üzerinden izleyebilirsiniz.