Anasayfa Haber Samsung, 32 Gb DDR5 DRAM Çözümünü Duyurdu

Samsung, 32 Gb DDR5 DRAM Çözümünü Duyurdu

Samsung 32 Gb DDR5 DRAM

Samsung Electronics, 12 nanometre (nm) üretim sürecini kullanarak dünyanın ilk 32 gigabit (Gb) DDR5 DRAM çözümünü geliştirdiğini duyurdu. İşte Samsung, 32 Gb DDR5 DRAM hakkında detaylar.

Samsung, 32 Gb DDR5 DRAM Neler Sunuyor?

Samsung, basın bülteninde bu yeni sürecin şirketin Mayıs 2023’te seri üretimine başladığı mevcut 16 Gb modüllerle aynı paketteki bellek miktarını 2 katına çıkaracağı belirtiliyor.

Şirketin açıklaması şu şekilde: “Daha önce, 16 Gb DRAM kullanılarak üretilen DDR5 128 GB DRAM modülleri, Through Silicon Via (TSV) işlemini gerektiriyordu. Ancak Samsung’un 32 Gb DRAM’i kullanılarak 128 GB modül artık TSV işlemi yapılmadan üretilebiliyor ve 16 Gb DRAM’li 128 GB modüllere kıyasla güç tüketimi yaklaşık %10 oranında azaltılıyor. Bu teknolojik atılım, ürünü veri merkezleri gibi güç verimliliğini ön plana çıkaran kuruluşlar için en uygun çözüm haline getiriyor.”

Samsung, bu yeni gelişmenin gelecekte 1 TB’a kadar çıkacak DRAM modüllerinin oluşturulmasına öncülük edeceğini de sözlerine ekliyor. Şirket, yeni 32 Gb DRAM ürünlerini yapay zeka ve yeni nesil bilgi işlem gibi uygulamalara ihtiyaç duyan diğer şirketlerin yanı sıra veri merkezlerine de sağlamayı planlıyor.

Yeni 32 Gb DDR5 DRAM’in seri üretiminin 2023’ün sonundan önce başlaması planlanıyor. Samsung, bu yeni ürünler için herhangi bir fiyat bilgisi ise paylaşmış değil.