Anasayfa Makale ASUS ROG Raikiri Pro İncelemesi

ASUS ROG Raikiri Pro İncelemesi

ROG Raikiri Pro

ASUS, CES 2023 etkinliği sırasında ROG Raikiri Pro adlı yeni oyun kontrolcüsünü duyurmuştu. ASUS ROG Raikiri Pro, metin veya animasyonlu duvar kağıtlarını görüntülemek, profilleri değiştirmek veya pil, mikrofon ve Bluetooth eşleştirme durumunu kontrol etmek için kullanılabilen Xbox düğmesinin üzerinde yerleşik bir 1.3 inç OLED ekrana sahip olmasıyla öne çıkıyor.

ASUS ROG Raikiri Pro Özellikleri

ASUS’un yeni gamepad modeli, girişte de belirttiğimiz üzere metin ve animasyonlu duvar kağıtlarını gösterebilen, profilleriniz arasında ayrım yapmanızı sağlayan, kalan batarya ömrünü gösteren ve mikrofon ile Bluetooth durumu gibi bilgileri gösteren bir OLED ekrana sahip. Kontrolcünün en ayrıştırıcı özelliği olan bu ekranı, üst kısımda, Type-C portunun her iki yanında yer alan düğmelerle kontrol edebiliyorsunuz.

Ek olarak tetik kilitleri, dört programlanabilir arka düğme ve dairesel bir D-pad de yine kumanda üzerinde yer alıyor. Düğmeleri yeniden eşleştirmek ve oyun çubuğu hassasiyetini, tetikleme modlarını ve ölü bölgeleri ayarlamak için Armory Crate PC uygulaması da kullanılabiliyor.

Desteklenen Bağlantılar

ASUS ROG Raikiri Pro; USB-C, düşük gecikmeli 2,4 GHz RF modu ve Bluetooth ile üç modlu bağlantı özelliğine sahip. Öte yandan ASUS, cihazın Xbox Series X ve S konsollarında yalnızca kablolu USB-C aracılığıyla kullanılabileceğini belirtiyor. Raikiri Pro’nun diğer özellikleri arasında dahili ESS DAC ses sistemi, 3,5 mm kulaklık girişi ve sessize alma düğmesi bulunuyor.

Bilgisayar Xbox
USB Type-C Bluetooth 2.4 GHz USB Type-C
Xbox Game Pass
Impulse Trigger
Dokunsal Geri Bildirim
Ses
RGB Aydınlatma
Aura Sync RGB Aydınlatma
Armoury Crate

 

ROG Raikiri Pro, bilgisayarda çok yönlülük için kablolu USB-C bağlantısının yanı sıra Bluetooth ve 2.4 GHz RF ile üç modlu bağlantılar sunan Xbox lisanslı bir kontrolcü. Bunlara ek olarak, kablolu USB-C sayesinde güncel Xbox konsollarla da uyumlu. Uyarlanabilir frekans atlama teknolojisi (AFH), rekabetçi oyunlarda düşük gecikmeli Bluetooth bağlantısı sunmak üzere diğer cihazlardan gelen paraziti da azaltabiliyor.

Ergonomi ve Kontrol Düğmeleri

ASUS ROG Raikiri Pro’nun tasarımı, elinizin boyutu fark etmeksizin ideal bir tutuş vadediyor. Bu sayede arka düğmelere rahatça erişebiliyorsunuz. Dört adet sol ve sağ arka düğme kaymaz dokulu bir kaplama oluşturması için çarpı şeklinde bir dizilime sahip. Bu düğmelere karmaşık oyun içi komutlar atanabilir ya da daha yüksek düzeyde kontrol imkanı için kullanım sırasında joystick hassasiyetini ayarlayabilirsiniz.

ROG Raikiri Pro

Ayrıca sağ ve sol tetik düğmeleri, tam hareket aralığı sunmanın yanı sıra kısa aralık için de bir kilit modu sunuyor. Tetik ölü bölgelerini kullanım tercihinize bağlı olarak Armoury Crate üzerinden de ayarlayabilirsiniz.

ESS DAC Destekli Ses

ASUS ROG Raikiri Pro üzerinde 3.5mm bir ses portu da bulunuyor. Bu porta kulaklıklarınızı takabilir ve oyun sesinin sadece sizin tarafınızdan duyulmasını sağlayabilirsiniz. Ek olarak bu port ESS DAC desteğiyle geliyor ve cihazda ses kontrolü için sessize alma düğmesi bulunuyor.

ASUS ROG Raikiri Pro Teknik Özellikleri

Desteklenen Platformlar Windows 10 veya daha günceli, Xbox Series X|S, Xbox One
Bağlantı Seçenekleri USB Type-C / RF 2.4 GHz / Bluetooth 5.0 ile PC’ye bağlanın
USB Type-C ile Xbox konsollarına bağlanın
Giriş Çıkış Portları USB Type-C ve 3.5mm ses jakı
RGB Aydınlatma Statik, Renk Döngüsü, Nefes alma, Reaktif, Gökkuşağı ve Kuyruklu Yıldız
Dahili Düğmeler 4 Adet Arka Düğme
2 Adet OLED Ekran Düğmesi
LED Göstergesi Evet
Ekran 1.3 inç Boyutlu OLED Ekran
128×40 Çözünürlük
Batarya 48 saate kadar kullanım süresi (aydınlatma olmadan, ses olmadan, titreşim olmadan, OLED ekran kapalı).
Titreşim Evet
Ses Ses girişi / çıkışı için 3,5 mm jakı destekler
Kablolu 3,5 mm hoparlör için dahili sessiz düğmesi açma / kapama
(Ses işlevi yalnızca kablolu USB-Type-C bağlantısını destekler)
Boyutlar 103 x 64 x 155 mm
Ağırlık 300 gram