Anasayfa Haber Windows Hatası, Tuhaf Şekilde Dosya Gezgini Performansını Artırıyor

Windows Hatası, Tuhaf Şekilde Dosya Gezgini Performansını Artırıyor

Windows 11 Dosya Gezgini

X (Twitter) kullanıcısı @VivyVCCS, Windows Dosya Gezgini’nde yeni keşfedilen ve uygulamanın klasör tarama performansını önemli ölçüde artırarak tepki gören sorunlardan birini hafifleten bir hatanın ayrıntıları açıkladı.

Yazılımsal hatanın (bug) kullanıcı tarafından manuel olarak etkinleştirilmesi gerekiyor. Bunun için tek yapmanız gereken Dosya Gezgini’ni açmak, Dosya Gezgini’ni tam ekran moduna almak (F11 tuşu) ve tekrar tam ekran modundan çıkmak (yine  F11).

İşte bu kadar! Bahsedilen bug bir kez aktif olduğunda, farklı sürücülerde bile farklı klasörler arasında geçiş yaparken anlık yenilemeler fark edeceksiniz. Hata yazılım tabanlı, bu nedenle performans artışı yüksek hızlı SSD’lerden yavaş sabit disklere kadar tüm sürücüler olumlu etkileniyor. Evet yanlış duymadınız, bir hata sebebiyle performans artıyor.

İşin olumsuz kısmına gelince, yazılımsal hata tetiklendiğinde gezinme çubuğu bozulabiliyor. Ancak gözle görülür performans artışının karşısında bu pek göze görünmeyen bir sorun diyebiliriz. Bu arada Schalk Burger, Github’da Dosya Gezgini’ni açtığınızda bu özelliği otomatik olarak etkinleştiren otomatik bir kısayol tuşu script’i oluşturdu.

Microsoft şimdilik konuşulan bug ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Windows kullanıcıları şimdi bu sıra dışı sorunu tartışıyor. İnternette yayılmaya devam ettikçe Microsoft bir noktada adım atacaktır. Umarız teknoloji devi hatayı düzeltirken Dosya Gezgini üzerinde bir performans güncellemesi de gerçekleştirir.