Anasayfa Haber Clubhouse, Sesli Mesaj Uygulaması Olarak Geri Dönüyor

Clubhouse, Sesli Mesaj Uygulaması Olarak Geri Dönüyor

Clubhouse Sesli Mesaj

Özellikle pandemi döneminde patlama yapan Clubhouse daha sonra kullanıcıların ilgisini kaybetti. Şimdi şirket, Clubhouse platformunu daha çok bir mesajlaşma uygulaması haline getirmeyi amaçlayan yeni tasarımla geliyor.

Şirket, ses uygulamasının imza niteliğindeki “uğranılan” sesli görüşmelerinden arkadaş merkezli sesli sohbetlere geçiş yaptığını söyledi. Yeni Clubhouse, kullanıcıların uygulamanın tüm kullanıcılarına açık, canlı yayınlanan sohbetler düzenlediği geniş odalar yerine, kullanıcıları tanıdıkları kişilerle gruplara katılmaya teşvik edecek.

Gruplar, artık sohbetler olarak adlandırılıyor ve arkadaşların ve arkadaşların arkadaşlarının sesli mesaj alışverişinde bulunmasına izin veriyor. Uygulama aynı zamanda metin tabanlı doğrudan mesajları bir kenara bırakıp özel sesli mesajlara yöneliyor. Clubhouse artık kendisini tüm uygulama kullanıcılarının bir araya geldiği Twitter’dan ziyade daha küçük arkadaş gruplarının özel veya yarı-özel olarak iletişim kurduğu bir Snapchat olarak konumlandırıyor

Bakalım Clubhouse yeni haliyle tekrar eski günlerine dönebilecek mi?