Anasayfa Video Estanbul Espor ve Oyun Merkezi’ni Ziyaret Ettik

Estanbul Espor ve Oyun Merkezi’ni Ziyaret Ettik

İstanbul’un en gelişmiş oyun merkezlerinden biri olan Estanbul Espor ve Oyun Merkezi’ni ziyaret edip sundukları olanaklara göz attık.

Hatırlarsanız daha önce Estanbul Espor ve Oyun Merkezi için RTX 4090 ekran kartlı üst düzey bir PC toplamıştık. Dilerseniz önce bu merkezdeki yeni oyun bilgisayarlarının özelliklerine kısaca bir göz atalım:

  • İşlemci: Intel Core i7-13700KF
  • Ekran kartı: MSI RTX 4090 Gaming X Trio
  • Anakart: PRO Z790-P WIFI ATX
  • Depolama: MSI Spatium M480 1TB SSD
  • Bellek: Corsair Vengeance DDR5 2×16 (32) GB RAM
  • Kasa: Corsair 5000D Airflow Midtower
  • Güç kaynağı: MSI Mag 1000G PCIE 5 1000W
  • Soğutma: Corsair H150 RGB sıvı soğutma

Tahmin edeceğiniz üzere bu bileşenlere sahip bir Espor merkezi, müşterilerine iyi bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Ziyaretimizde de bunu yerinde gözlemleme şansı elde ettik ama dilerseniz bir de kendilerinden dinleyelim:

20 yıllık espor merkezi deneyimi ve 2 milyon dolarlık bir yatırımla kurulan Estanbul Espor ve Oyun merkezi, ziyaretçilerine her zaman en üst seviye hizmet sunmayı hedefliyor. Bu hizmetler arasında, temizlik, yüksek kaliteli malzemeler kullanılmış şık tasarım gibi şeyler varken diğer yanda gözle görülmeyen altyapı hizmetleri var. Altyapı alanında kesintisiz internet, yedek güç üniteleri, havalandırma ve iklimlendirme şartları ve bilgisayar konfigürasyonlarının en üst seviyede olması gibi başlıklar bulunmakta. Hızla gelişen bilgisayar sektöründe en üst seviye donanımları seçerken technopat ailesinden de danışmanlık almadan yatırım yapmak olmazdı. Bu süreçte seçilen bilgisayarlar aynı zamanda ülkemizde yapılan bir çok etkinlikte de kullanılacak bilgisayarlar olacağından çok ince detaylara bile dikkat etmek gerekiyor.

Peering Kullanan Espor Merkezi

Espor merkezinde bizi en çok etkileyen konulardan biri de düşük gecikmeye verilen önem oldu. Burada 1 Gbit TurkNet kurumsal simetrik fiber yer alıyor fakat bunun da ötesinde perring teknolojisi devreye alınmış. Bu sayede özellikle Vavle sunucularına inanılmaz düşük bir gecikme ile bağlanmak mümkün. Peki nedir bu Peering?

Peering, iki ağın trafiği İnternet üzerinden taşımak için üçüncü bir tarafa ödeme yapmak zorunda kalmadan doğrudan bağlanmasına ve trafik alışverişi yapmasına olanak tanıyan bir yöntem.

İnternet de dahil olmak üzere kablolu bilgisayar ağlarında, bir paket bir ağ segmentinden diğerine geçirildiğinde bir “hop” yani atlama gerçekleşiyor. Veri paketleri kaynak ve hedef arasında seyahat ederken yönlendiricilerden geçiyor ve bu da gecikmeye sebep oluyor. Peering sayesinde daha az atlama olduğu için gecikme de düşmüş oluyor.