Anasayfa Haber Threads Gönderi Arama Özelliğine Kavuştu

Threads Gönderi Arama Özelliğine Kavuştu

Threads artık İngilizce ve İspanyolca konuşulan ülkelerde kullanıcıların gönderiler arasında arama yapmalarına izin veriyor. Instagram’ın Threads uygulaması, geniş çapta bir arama yapma özelliğini kullanıma sunuyor. Platformdaki bir gönderide Meta CEO’su Mark Zuckerberg, özelliğin İngilizce ve İspanyolca konuşulan “çoğu” ülkede kullanıma sunulduğunu ve daha fazlasının yakında geleceğini söyledi.

Gönderi arama özelliği şu anda yalnızca belirli ülkelerde geçerli. ABD ve İngiltere’de kullanımda olan özellik, ayrıca platformun web uygulamasında da kullanıma sunuluyor. Threads, platformdaki gönderilerin belirli bir anahtar kelimeye göre aranabileceğini söylüyor. Özellik ilk olarak Avustralya ve Yeni Zelanda’da test edilmeye başlandı. Daha öncesinde sosyal medya sadece kullanıcılar arasında arama yapmaya izin veriyordu.

Threads, gönderi arama özelliği.

Bir arama yaptığınızda uygulama, arama teriminizle ilgili kullanıcı listelerini göstermeye devam ediyor. En üstte bulunan “Ara” seçeneğini seçmek ise o anahtar kelimeyi içeren gönderiler arasında gezinmenize olanak tanıyor. Yukarıdaki görselde özelliğin nasıl kullanıldığının bir örneği gösteriliyor.

Bu özellik sayesinde uygulamadaki yeni gönderileri ve kullanıcıları keşfetmek çok daha kolay olacak gibi görünüyor. Özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı konusunda henüz kesin bir tarih yok.