Anasayfa Haber Bazı Wyze Güvenlik Kamerası Kullanıcıları, Başkalarının Kamera Görüntülerini Görebildiğini Söylüyor

Bazı Wyze Güvenlik Kamerası Kullanıcıları, Başkalarının Kamera Görüntülerini Görebildiğini Söylüyor

Wyze Güvenlik Kamerası

Bazı Wyze güvenlik kamerası sahipleri, kendilerine ait olmayan kamera kullanıcılarının görüntülerini kısa süreliğine görebildiklerini belirtti. İddiaya göre geçtiğimiz cuma günü birkaç kullanıcı, başkalarına ait görüntülere kısa süreliğine de olsa erişim sağladı. Bir Wyze sözcüsü ise bu durumun web önbelleğe alma sorunundan kaynaklandığını söyledi.

Cuma günü birkaç Reddit kullanıcısı da konu hakkında paylaşım yaptı. Paylaşımlara göre, kameralarını kontrol etmeye giden kullanıcılar o sırada başkalarına ait görüntüleri gördüklerini söyledi.

Birden fazla başlıkta Reddit kullanıcılarının aynı problemleri yaşadığı belirtiliyor. Şu anda bu sorunun tam olarak kaç kişiyi etkilediği henüz belli değil.

Kullanıcı raporları, diğer yayınları Wyze’ın view.wyze.com adresindeki web görüntüleyicisi aracılığıyla gördüklerini gösteriyordu. Bir Wyze çalışanı, Reddit’teki bir kullanıcıya bunun farkında olduklarını ve yakın zamanda güncelleyeceklerini söyledi. Wyze kendi internet sitesinde ise durumla alakalı benzer bir yazı yayınladı.

Ayrıca şirketin müşteri destek temsilcisi, yaşanan durumdan haberdar olduklarını ve başkalarının görüntülerinin görülebildiğini doğruladı. Ancak temsilci problemin ne zaman çözülebileceğine dair kesin bir tarih paylaşmadı. Wyze’ın internet sitesi cuma akşamından beridir bakımda görünüyor.

Wyze sözcüsü Dave Crosby, tüm olayları açıklayan bir açıklamada bulundu;

Bu durum bir web önbellekleme sorunuydu ve artık çözüldü. Bu öğleden sonra yaklaşık 30 dakika boyunca, view.wyze.com üzerinden kameralarında oturum açmak için bir web tarayıcısı kullanan az sayıda kullanıcı, bu sırada view.wyze.com üzerinden oturum açmış olabilecek diğer kullanıcıların kameralarını görmüş olabilir. Sorun, Wyze uygulamasını veya bu süre zarfında view.wyze.com’da oturum açmayan kullanıcıları etkilemedi.”

Crosby, cuma günü gelen raporda, mevcut durumdan yalnızca 10 kullanıcının etkilendiğini belirtti. Ayrıca Mart 2022’de Wyze, kötü niyetli kişilerin WyzeCam v1 kameralarına erişmesine izin verebilecek bir güvenlik açığının üç yıldır farkında olduğunu ancak bunu müşterilere söylemek yerine sessizce kamerayı piyasadan çektiğini açıkladı.