Anasayfa Haber SK Hynix, Huawei Telefonlarda Kullanılan ‘Hayalet RAM’i Araştırıyor

SK Hynix, Huawei Telefonlarda Kullanılan ‘Hayalet RAM’i Araştırıyor

Huawei’nin kısa süre önce piyasaya sürdüğü Mate 60 Pro’nun parçalarına ayrılmasıyla SMIC’te üretilen gizemli bir 7nm çip olan Kirin 9000’lerin kullanıldığını ortaya çıkmıştı. Şimdi de akılları kurcalayan yeni bir soru gündeme geldi: Huawei, ABD’nin ihracat kısıtlamalarının ortasında SK Hynix markalı bellek ve flaş depolama ürünlerini nasıl tedarik etti?

SK Hynix, LPDDR5 ve NAND yongaların Huawei Mate 60 Pro’da nasıl kullanıldığını öğrenmek için resmi bir soruşturma başlattı. Koreli yonga üreticisi, ABD’nin 2020’de Huawei’yi kara listeye almasından bu yana hiçbir ürününü Huawei’ye satmadığını tekrar dile getirdi. Huawei’nin üretimi SK Hynix’in satışlarının yalnızca yaklaşık %10’unu oluşturuyordu. Bu nedenle gelen kısıtlamalar bellek tedarikçisini fazla etkilemedi.

Bir SK Hynix temsilcisi Bloomberg‘e yaptığı açıklamada durumdan haberdar olmadıklarını söyledi:

SK Hynix, ABD’nin şirkete karşı kısıtlamalar getirmesinden bu yana artık Huawei ile iş yapmıyor. Konuyla ilgili olarak daha fazla ayrıntı bulmak için bir soruşturma başlattık. SK hynix, ABD hükümetinin ihracat kısıtlamalarına kesinlikle uymaktadır.

Mate 60 Pro videosunda SK Hynix’in UD310 176 katmanlı 4D NAND flaşı gösteriliyor. UD310, UFS 3.1 standardına uygun yüksek kapasiteli ve yüksek performanslı bir NAND bellek türü. 512 GB kapasiteli HN8T25DEHKX077 varyantı, sırasıyla 2.050 MB/sn ve 1.700 MB/sn’ye varan sıralı okuma ve yazma hızları sunuyor. Halk arasında “hayalet RAM” olarak adlandırılan LPDDR5 belleğin özellikleri gizemini koruyor; yani Huawei’nin LPDDR5 yongalarını nasıl edindiği belirsiz.