Anasayfa Haber Apple Watch Series 9 Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı

Apple Watch Series 9 Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı

Apple Watch Series 9 özellikleri

Apple tarafından Wonderlust etkinliği sırasında en yeni Apple Watch akıllı saat modeli tanıtıldı. Peki, Apple Watch Series 9 özellikleri ve fiyatı nasıl?

Apple Watch Series 9 Özellikleri

Tasarım anlamında herhangi bir farklılığın göze çarpmadığı Apple Watch Series 9 modeli S9 çipinden gücünü alıyor. Bu çip önceki nesle göre yüzde 60 daha fazla transistöre sahipken yüzde 30 daha hızlı olmasıyla öne çıkıyor.

4 çekirdekli nöral motor ise 2 kat daha hızlı nöral görevler gerçekleştirebiliyor. Ek olarak 18 saat tam gün batarya süresi vaat ediliyor. Siri istekleri Watch’ta işlenerek daha hızlı ve daha güvenli hale getiriliyor. Antrenmana başlamak gibi yaygın isteklerin buluta gitmesi gerekmiyor. Cihazdaki güvenli işleme sayesinde Series 9’daki dikte de Series 8’e göre yüzde 25’e kadar daha doğru. Siri sağlık sorguları bu yılın ilerleyen dönemlerinde İngilizce ve Mandarin dilinde de sunulacak. Daha sonra diğer diller de eklenecek.

WatchOS 10’da iletişim bilgilerini başka bir kişinin Apple Watch’uyla paylaşmak için NameDrop’u kullanabileceksiniz. Ultra Geniş Bant desteği sayesinde iPhone’unuza ping atma özelliği olan Watch Series 9, iPhone’un AirTag ile yapabildiği gibi iPhone için hassas bulma yapmanızı sağlayacak.

Series 9, Series 8’in 2 katı parlaklıkta, 2000 nit’e kadar uçtan uca her zaman açık Retina ekrana sahip. Ek olarak, sinema salonlarında veya gece kullanım için parlaklık 1 nit’e kadar düşebiliyor.

Apple Watch şu anda bilek kaldırma veya ekranı elinizle kapatma gibi hareketlerle kontrol ediliyor. Ama şimdi yeni bir şey var. Diğer elinizin meşgul olabileceği genel durumlara yönelik olarak saat eliniz için yeni hareket ise Çift Dokunma. Başparmağınıza ve işaret parmağınıza iki kez dokunarak bir aramayı cevaplamak veya sonlandırmak mümkün. Bu, zamanlayıcıyı durdurmak, alarmı ertelemek veya müziği çalmak veya duraklatmak için de kullanılabilir. Hatta bunu ivmeölçer ve kan oksijen sensörünü kullanarak hareketlerdeki ve kan akışındaki küçük değişikliklere bakarak Akıllı Yığın’ı açmak için de kullanılabileceksiniz. Özelliğin gelecek ay mevcut olacağı ifade ediliyor.

Akıllı saat daha fazla geri dönüştürülmüş malzemeden üretilmiş ve daha küçük, daha çevre dostu bir kutuyla geliyor. Sport Loop bandının yeni versiyonunda da yüzde 82 oranında geri dönüştürülmüş iplik kullanılıyor. Deri artık hiçbir yeni Apple Watch kordonunda sunulmayacak. Kullanılacak yeni malzeme ise FineWoven olarak karşımıza çıkıyor ve yüzde 68’i tüketici sonrası içerikten oluşuyor.

Apple Watch Series 9 Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Apple Watch Series 9 Yıldız Işığı, Gümüş, Gece Yarısı ve RED (RED) ile birlikte yeni Pembe renk seçeneğiyle sunuluyor. Paslanmaz çelik versiyonu ise Gümüş, Altın ve Grafit renklerinde mevcut.

22 Eylül tarihinde satışına başlayacak olan akıllı saatin GPS modeli 399 dolar, GPS+Cellular modeli ise 499 dolar fiyat etiketi taşıyor.