Anasayfa Haber Gearbox Entertainment Bir Kez Daha Satılabilir

Gearbox Entertainment Bir Kez Daha Satılabilir

Gearbox Entertainment Satılabilir

Embracer Group, 2021 yılında büyük bir anlaşmanın parçası olarak Gearbox Entertainment’ı bünyesine kattı. 1,4 milyar dolarlık satın alma, Embracer’a Gearbox’ın yayıncılık kolunun yanı sıra iki dahili oyun geliştirme stüdyosuna erişim sağladı. Öte yandan, 3 yıldan kısa bir süre sonra Gearbox’ın yeniden satışa sunulabileceği konuşuluyor.

Reuters‘a konuşan ve konuyla ilgili bilgi sahibi üç kaynağa göre, Gearbox için birden fazla üçüncü taraf grup tarafından teklifler yapıldı ve Embracer, yan kuruluşunu satmaya ilgi gösterdi. Şirketin süreci ileriye taşımak için Goldman Sachs ve Aream & Co ile birlikte çalıştığı da söylentiler arasında.

Gearbox’ın Borderlands serisinin ve onun çok sayıda yan ürününün geliştirilmesinden sorumlu olduğunu hatırlatmak isteriz. Son yıllarda şirket Homeworld Remastered Collection, Borderlands 3, Tiny Tina’s Wonderlands ve New Tales from the Borderlands gibi oyunları da piyasaya sürdü. Remnant II ve Hyper Light Breaker gibi hit oyunlar yakın zamanda geldi ve Homeworld 3 de yakında çıkacak.

Embracer’ın yan kuruluşunu satma düşüncesinin arkasında ise şirketin Haziran ayında yayıncılık kanatlarında ve stüdyolarında büyük bir yeniden yapılanma duyurması yatıyor. İsveç merkezli multimedya şirketi, maliyetleri düşürmek amacıyla çok sayıda projeyi iptal ettiğini ve işçileri işten çıkardığını açıkladı.

Reuters kaynakları ayrıca şirketin Gearbox’ı kendi çatısı altında tutmayı tercih ederek sonuçta satış yapmamaya karar verebileceğini de ekliyor.