Anasayfa Haber Bülten Kingston, Yüksek Güvenlikli IronKey D500S USB Belleğini Duyurdu

Kingston, Yüksek Güvenlikli IronKey D500S USB Belleğini Duyurdu

Kingston IronKey D500S

Kingston Digital, donanım şifrelemeli USB flash belleği Kingston IronKey D500S’i piyasaya sürdü. Yeni ürün aktarım sırasında gizli veriler için askeri sınıf kadar yüksek düzeyde güvenlik sağlıyor.

D500S, devlet ve askeri kullanımda daha güçlü güvenlik sağlayabilmek için güvenli mikroişlemci yükseltmelerini şart koşan NIST’in (National Institute of Standards and Technology – Ulusal Standartlar ve Teknolojiler Enstitüsü) yeni geliştirmeleriyle FIPS 140-3 Seviye 3 (Beklemeli) sertifikasına sahip. Sürücü açılışta kendi kendini test ediyor ve belirli bir eşik seviyeye ulaşıldığında otomatik olarak kapanması için ısı ve voltaj koruması içeriyor. D500S’nin su geçirmez, toz geçirmez, Askeri Standartlarda şok, titreşim ve ezilmeye dayanıklı, epoksi dolgulu sağlam çinko kasası, iç bileşenlerini saldırılara karşı koruyor.

Kompleks veya ileri seviye güvenlik için anahtar parola (Passphrase) modlu Çoklu Parola seçeneği, kullanıcının verilerini garanti altına alarak sıkı güvenliğin kilidini açmak için parolayı hatırlamayı kolaylaştırıyor. Sistem yöneticisi (Admin) Kullanıcı (User) parolasını sıfırlayabiliyor; Kullanıcı parolasının unutulması halinde ise erişimi sağlamak için Tek Kullanımlık Kurtarma (One-Time Recovery) parolasını etkin hale getirebiliyor. Yönetici ve Kullanıcı, sürücüyü güvenilmez sistemlerdeki kötü amaçlı yazılımlardan korumak için oturum tabanlı Salt Okunur modu ayarlayabilirken, Yönetici ayrıca sıfırlanana kadar Genel Salt Okunur (Global Read-Only) modu da ayarlayabiliyor. Yönetici, verilerin yanlış ellere geçmesini önlemek için verileri yok edecek ve riskli durumlarda yetkisiz erişimi önlemek için sürücüyü sıfırlayacak bir Crypto-Erase parolası da oluşturabiliyor.

D500S, XTS-AES 256-bit şifreleme, dijital imzalı ürün yazılımı ile BadUSB ve Brute Force saldırılarına karşı koruma, keylogger ve screenlogger gibi casus yazılımlara karşı koruma için Virtual Keyboard gibi Kingston IronKey serisinin benzersiz özellikleri içeriyor; ayrıca sektörün ilk ikili bölümleme seçeneğine sahip bulunuyor. Yönetici, gerektiğinde Kullanıcı kısmına dosya sağlamak için kullanılabilecek bir Gizli Dosya Deposu (Hidden File Store) oluşturulmasına izin vererek, hem Yönetici hem de Kullanıcı için iki özel boyutlu güvenli kısım oluşturabiliyor. Gizli Dosya Depoları, güvenilmez nitelikteki sistemler kullanılırken veya sürücü paylaşılırken, uygun şekilde erişilmediği sürece verileri güvende ve görünmez tutuyor.

Kingston IronKey Global İşletme Müdürü Richard Kanadjian, “FIPS 140-3 Seviye 3’e (Beklemeli) sahip ürün serisinin amiral gemisi niteliğindeki D500S, sınıfındaki diğer tüm sürücülerden daha fazla özelliğe sahip. IronKey D300S’i son teknoloji güvenlik özellikleriyle bir üst boyuta çıkararak büyük işletmeler ve devletlere gizli ve değerli verilerin korunmasına yönelik eksiksiz bir güvenlik çözümü sunuyor. IronKey, bütün bu özellikleriyle SOC 2, NIS2, FISMA, GDPR, PIPEDA, HIPAA, HITECH, GLBA, SOX ve CCPA gibi veri şifreleme yasaları ve düzenlemeleriyle uyumluluğu sağlayarak en zorlu askeri sınıf güvenlik düzeyi ile en iyi DLP (Data Loss Protection – Veri Kaybı Koruması) uygulamalarının yaşama geçirilmesinde gerekli bir araç haline geldi” dedi.

Birçok özelleştirme seçeneği sunan D500S, “TAA/CMMC Uyumlu” ve “ABD’de monte edilmiş” (Assembled in USA) damgalı bir ürün. 512 GB’a kadar hızlı çift kanal performans kapasitesi sunabiliyor. Ürün 5 yıllık garanti özelliğiyle geliyor. Kurumsal olarak yönetilen D500SM modelinde isteğe bağlı yönetilebilen özel bir sürücü de bulunuyor.

Kingston IronKey D500S/SM Özellikleri

  • Arabirim: USB 3.2 Gen 1
  • Kapasiteleri: 8GB, 16GB, 32GB, 64GB, 128GB, 256GB, 512GB
  • Konektör: Type-A
  • Hız:
    USB 3.2 Gen 1:
    8GB –128GB: 240MB/s okuma, 190MB/s yazma
    256GB: 240MB/s okuma, 170MB/s yazma
    512B: 310MB/s okuma, 250MB/s yazma
    USB 2.0:
    8GB –512GB: 30MB/s okuma, 20MB/s yazma