Anasayfa Haber macOS Sonoma Çıkış Tarihi Duyuruldu

macOS Sonoma Çıkış Tarihi Duyuruldu

macOS Sonoma Çıkış Tarihi

Apple, Wonderlust etkinliği ile Mac işletim sisteminin en son sürümü olan macOS Sonoma için çıkış tarihi 26 Eylül olarak açıkladı. macOS Sonoma uyumlu Mac modellerine sahip tüm kullanıcıların kullanımına sunulacak.

macOS Sonoma Neler Sunuyor?

‌macOS Sonoma‌ etkileşimli masaüstü araç kutuları, Apple TV benzeri havadan ekran koruyucular, Mesajlar ve Safari gibi uygulamalara yönelik geliştirmeler, oyun için CPU ve GPU performansına öncelik veren yeni bir Oyun modu ve daha fazlasını içeren birçok yeni özellik sunuyor.

Yeni etkileşimli araç kutuları artık doğrudan masaüstünüze yerleştirilebilecek, çalışırken rahatsız edici olmayacak şekilde masaüstü duvar kağıdınıza karışabilecek ve Apple’ın Devamlılık özelliği sayesinde aynı araç kutuları iPhone’unuzda Mac’inizde kullanılabilir olacak.

‌Ek oalrak macOS Sonoma‌ kullanıcının paylaştığı içeriğin önünde kendisini görüntülemesine olanak tanıyan Sunucu Yerleşimi de dahil olmak üzere gelişmiş video konferans özellikleri sunacak. Tepkiler, kullanıcıların bir video oturumunda nasıl hissettiklerini paylaşmalarına olanak tanıyacak ve Ekran Paylaşımı, basitleştirilmiş bir süreçle iyileştirilmiş olacak.

MacOS güncellemelerinde her zaman olduğu gibi Safari, Sonoma’da çok sayıda yeni özelliğe kavuşacak. İzleyicilere ve kullanıcının cihazına erişebilecek kişilere karşı daha fazla koruma sağlayan Özel Tarama’ya yönelik bir güncelleme sağlanmış olacak.

Safari’deki profiller, taramayı konular arasında ayırmanın bir yolunu sunacak. Ayrıca normal uygulamalar gibi çalışan ve favori web sitenize daha hızlı ulaşmanızı sağlayan web uygulamaları oluşturmanın yeni bir yolu da olacak.

‌macOS Sonoma‌’yı aktif olarak kullanmadığınızda, yeni ekran koruyucular dünya çapında çeşitli konumların ağır çekim videolarını içerecek. TVOS’ta göreceğiniz gibi manzara, dünya, su altı veya şehir manzarası temaları arasında geçiş sağlanacak.

Oyuncular için ‌macOS Sonoma‌’da daha akıcı ve daha tutarlı kare hızlarıyla optimize edilmiş bir oyun deneyimi sunan yeni bir Oyun Modu bulunacak. Bu, AirPod’larda ses gecikmesini önemli ölçüde azaltacak, oyun kumandalarında giriş gecikmesini minimuma indirecek ve Mac’teki tüm oyunlarla çalışacak.

macOS Sonoma Uyumlu Mac Modelleri

  • MacBook Pro (2018 ve sonrası)
  • MacBook Air (2018 ve sonrası)
  • Mac mini (2018 ve sonrası)
  • iMac (2019 ve sonrası)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac Studio (2022 ve sonrası)
  • Mac Pro (2019 ve sonrası)