Anasayfa Haber Windows 11 23H2 ile Dosya Gezgini Adres Çubuğunda Sürükle-Bırak Özelliği Kalktı

Windows 11 23H2 ile Dosya Gezgini Adres Çubuğunda Sürükle-Bırak Özelliği Kalktı

Microsoft geliştiricilerinin görünüşe göre ‘sürükle ve bırak’ özelliğiyle ilgili bir alıp veremedikleri var. 23H2 olarak da bilinen “Moment 4” güncellemesi, Windows 11 KB5030310 ile birlikte isteğe bağlı bir etkinleştirme paketi olarak kullanıma sunulmaya başlamıştı. Bu güncelleme, Dosya Gezgini’nin adres çubuğunda sürükle ve bırak özelliğini devre dışı bırakıyor.

Windows 11 ilk çıktığında görev çubuğuna sürükleme işlemi yapamıyorduk. Sonrasında 22H2 ile bu işlev tekrar geldi, ancak şimdi tekrar başa sarıyoruz. 23H2 güncellemesiyle Dosya Gezgi’ni yenilendi: Yeni bir ana sayfa, ayrıntılar bölmesi, öneri bölümü, daha yuvarlak köşeler ve OneDrive’ı ‘sürükle-bırak’ pahasına derinlemesine entegre eden yeni bir adres çubuğu ile yeniden tasarlandı.

Microsoft, Explorer üzerinde bazı değişiklikler yapıldığını söylüyor:

Dosya Gezgini’nin yeni tasarlanmış adres çubuğu yerel ve bulut klasörlerini tanıyor. Ayrıca dosyanızın durumunu da gösteriyor. Microsoft OneDrive kullanıcıları için adres çubuğu artık OneDrive eşitleme durumunuzu ve bir kota açılır kutusunu içeriyor.

Hepsi tamam lakin bir sorun var. Artık adres çubuğunu kullanarak dosyaları veya uygulamaları sürükleyip bırakamıyorsunuz. Örneğin, bilgisayarınızda iki klasör varsa ve bir dosyayı birinden diğerine taşımak istiyorsanız bunu eski yöntemle yapamayacaksınız. Geçmişteki sürümlerde ise herhangi bir sorun yoktu.

Belki de tüm kullanıcılar sürükle-bırak işlevini kullanmıyor, ancak bu pratik özellik işleri bir hayli hızlandırıyor. Microsoft, güncellenen adres çubuğunda sürükle ve bırak özelliğinin desteklenmediğini resmi olarak doğruladı. Şirket daha öncesinde gelen tepkilerle birlikte bazı eski özellikleri tekrar getirmişti. Bakalım şimdi neler olacak.