Anasayfa Haber Ufukta iPad İçin Instagram Uygulaması Gözükmüyor

Ufukta iPad İçin Instagram Uygulaması Gözükmüyor

Instagram iPad uygulaması

Kullanıcılar yıllardır bir iPad uygulaması istese de Meta daha büyük ekran için resmi bir Instagram uygulaması yayınlamaya henüz karar vermiş değil. Geçmişte şirketin optimize edilmiş bir sürüm üzerinde çalıştığını duymuş olsak da Instagram’ın iPad’e gelmesi için kullanıcıların belirsiz bir süre beklemesi daha gerekecek gibi görünüyor.

Instagram CEO’su Adam Mosseri bir iPad uygulamasının şu an için öncelikleri olmadığını belirtti. Mosseri, bir kullanıcının Instagram’ın iPad için yerel bir uygulamayı ne zaman yayınlayacağını sorduğu soruyu Instagram Hikayerler’de yanıtladı. Yine de yönetici geleceğe yönelik kapıyı açık bıraktı. Mosseri, gelecekte iPad için bir Instagram uygulamasına sahip olmanın iyi bir şey olacağını öne sürdü ancak şirket şu anda daha önemli uzantılar üzerinde çalışmayı tercih ediyor.

Şirketin özel bir uygulama üzerinde çalışmasını engelleyen bazı nedenler var. Bunun en önemli nedenlerinden biri zayıf kullanıcı tabanı olarak gösteriliyor. iPhone ile karşılaştırıldığında iPad sevkiyatlarının bu yılın ikinci çeyreğinde dörtte birinden daha az olduğu ifade ediliyor. Bu rakam tek başına çok büyük olsa da geliştiricileri iPad için özel bir Instagram uygulaması üzerinde çalışmaya ikna edecek kadar kabul edilmiyor.

Şirket açısından bakıldığında ise Instagram cihazlardaki kameraları kullandığı için iPhone’da daha anlamlı oluyor. Kullanıcılar genellikle herhangi bir sorun yaşamadan yayınlanabilecek bir fotoğraf veya video çekmek için iPhone’larını her zaman yanlarında taşıyor. Öte yandan iPad, daha iyi bir düzenleme deneyimi sağlayan daha büyük bir ekrana sahip. Markalar ve influencer’lar içeriklerini daha büyük bir ekranda düzenleyebilir ve bu da uygulamadaki ek özelliklere kapı açabilir.

Bakalım iPad sahiplerinin bir platforma özel bir Instagram uygulaması için daha ne kadar beklemesi gerekecek?