Anasayfa Makale HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition – Öne Çıkan Özellikler

HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition – Öne Çıkan Özellikler

HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition

HUAWEI, yeni gelişmeleri gözler önüne seren tablet modellerini tanıttı. Bunlardan biri de HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition. Yeni tablet özellikle yenilikçi teknoloji ve donanımları bünyesinde barındırması ile öne çıkıyor. Peki HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition özellikleri ile neler sunuyor?

HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition Özellikleri

Alıştığımız HUAWEI modellerinin aksine birçok özellik barındıran MatePad 11 PaperMatte Edition, girişte de bahsettiğimiz üzere yeni nesil diyebileceğimiz donanımlar ile geliyor. HUAWEI, tabletin kalbine Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 çipseti yerleştirmiş. Bu çipset bünyesinde 1 adet 2.4 GHz hızında çalışan ARM Cortex-A710 (Kryo), 3 adet 2.36 GHz hızında çalışan ARM Cortex-A710 ve 4 adet 1.8 GHz hızında çalışan ARM Cortex-A510 çekirdekleri barındırıyor.

Orta-üst düzey diyebileceğimiz segmente oturan HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition, ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir GPU olan Adreno 644 ile geliyor. Buna ek olarak tabletin standart olarak 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı sunduğunu da belirtelim.

Ekran

HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition’ın en büyük özelliği adından da anlaşılacağı üzere HUAWEI PaperMatte ekranı. Söz konusu ekran IPS bir panelden oluşuyor ve 120 Hz’e kadar yenileme hızına sahip. Buna ek olarak %100 sRGB destekli ekranın 2200×1440 piksel çözünürlüğe sahip olduğunu belirtelim.

HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition özellikleri

HUAWEI PaperMatte ekran, alıştığımız ekranların aksine daha doğal ve kağıt benzeri bir his oluşturan bir kaplamaya sahip. Bu sayede öğrenciler, eğitimciler ve ofis çalışanları için not tutma, grafik hazırlama gibi süreçlerde oldukça yardımcı oluyor. Tabii ki bu özellikler M-Pencil ile deneyimleniyor.

PaperMatte Edition, hareket halindeyken metin okumayı ideal hale getiren
parlama önleyici bir kaplamaya sahip. Ekran bu sebeple yansıma yapmaz ve bu
da ışık parazitinin %97’sinin kesilmesiyle elde edilir. Böylece kullanıcılar
doğrudan ışık altında da çalışabiliyor.

HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition, SGS Düşük Görsel Yorgunluk Premium Performans Sertifikası, TÜV Rheinland Yansımasız Sertifikası ve TÜV Rheinland Düşük Mavi Işık (Donanım Çözümü) ve Titreşimsiz sertifikalarını kazanan ilk tablet olarak da dikkat çekiyor.

Sesli Dokunsal Geri Bildirim

HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition, ekrana yazarken kağıt hışırtısının sesini taklit ederek tatmin edici sesli dokunsal geri bildirim sunuyor. Kullanıcılar bu sayede dokunma sesleri, hışırtı efektleri, titreşim direnci ve yansıma önleme özelliğinden yararlanabiliyor.

HUAWEI M-Pencil Desteği

HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition

HUAWEI M-Pencil, gelişmiş algoritması sayesinde son derece tanımlanmış bir yazma deneyimi sunar. Olağandışı senaryoları zahmetsizce algılayabilir, otomatik olarak kendini kalibre edebilir ve kalem ile ekran için en uygun durumu sağlamak için ilgili parametreleri optimize edebilir. HUAWEI M-Pencil ayrıca kablosuz şarjı ve HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition ile otomatik eşleştirmeyi de destekliyor. HUAWEI M-Pencil, 120 Hz Huawei FullView ekran ile birlikte 2 ms düşük gecikme süresine ulaşabiliyor.

Ses

HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition, Ultra-Bass ve ses alanı genişletme algoritması optimizasyonu ile çalışan, sesin ince ayarını yapan ve her sahneye uyum sağlayan dört hoparlörlü ses sistemi ve yeni Huawei Histen 8.0 ile birlikte geliyor. Dört hoparlörlü büyük genlikli dörtlü hoparlör kurulumu, tam frekanslı hoparlörlerin yanı sıra maksimum 5 W çıkış gücüne sahip akıllı bir PA kullanarak HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition’ın 80 dB’ye kadar yüksek ses çıkarmasını sağlıyor. Her iki taraftaki iki hoparlörün geniş bir ses alanı oluşturmak için görselleştirme algoritmalarıyla artırıldığı ve kullanıcıların mesafedeki farkı algılamasına olanak tanıyan ses alanı optimizasyonu ile birlikte gelir.

HUAWEI AI Life uygulaması da kullanıcıların HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition’a aynı anda birden fazla kulaklık bağlamasına olanak tanıyor. Uygulama aracılığıyla kullanıcılar, kulaklıklara bağlı cihazları kolayca yönetebiliyor. Kulaklıkları bağlamak ve film deneyiminize başlamak için HUAWEI AI Life uygulamasındaki HUAWEI MatePad 11 inç simgesine dokunmanız yeterli.

Kamera

HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition’ın arka kamerası, başarılı bir doku sunmak için Starlight Sand teknolojisini ince bir oyma işlemiyle birleştiren Kozmik Yıldız Halkası tasarımını benimsiyor. Lensin etrafında 0,8 mm genişliğinde metal bir halka kullanılarak, yüksek hızlı bir elmas bıçakla yüzeye oyulmuş 225 dekoratif çizgiden oluşuyor.

HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition

Teknik detaylara geldiğimizde ise lensin 13 MP bir sensörle eşleştirildiğini görüyoruz. Bu sensör f/1.8 diyafram açıklığı sunarken 4K (3840×2160) 30 FPS video kaydı da destekliyor.

Tabletin önünde bulunan kamera ise 8 MP çözünürlüğe sahip. Söz konusu kamera ile 1080p 30 FPS video kaydı yapılabiliyor ve diyafram açıklığı da f/2.2.

Batarya

HUAWEI, MatePad serisi tabletlerde artık standartlaşan şarj teknolojilerini HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition’da da sunuyor. 10V 2.25A yani 22.5W şarj desteği sunan tabletin batarya kapasitesi ise 7700 mAh.

Bağlantı Seçenekleri

Yeni tablet bahsettiğimiz üzere güncel donanımları barındırıyor. Bu sebeple güncel bağlantı teknolojilerini de sunuyor. Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 ile gelen MatePad 11 inç PaperMatte Edition, 2×2 MIMO özellikli Wi-Fi 6 (802.11ax) ve Bluetooth 5.2 desteğine sahip. Tabletin kablo bağlantısı ise Type-C portundan yapılıyor ve USB 2.0 standardına sahip.

HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition Teknik Özellikleri

HUAWEI MatePad 11 inç PaperMatte Edition
İşlemci Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1

  • 1x 2.4 GHz ARM Cortex-A710 (Kryo)
  • 3x 2.36 GHz ARM Cortex-A710
  • 4x 1.8 GHz ARM Cortex-A510
  • Adreno 644 GPU
RAM ve Depolama
  • 8 GB RAM
  • 256 GB Depolama
Kamera Ana Kamera

  • 13 MP Çözünürlük
  • 4K (3840×2160) 30 FPS Video Kaydı
  • f/1.8 Diyafram Açıklığı

Ön Kamera

  • 8 MP Çözünürlük
  • 1080p 30 FPS Video Kaydı
  • f/2.2 Diyafram Açıklığı
Batarya
  • 7700 mAh Kapasite
  • 22.5W (10V 2.25A) Şarj
Bağlantı Seçenekleri
  • Wi-Fi 6 (802.11 a/b/g/n/ac/ax)
  • Bluetooth 5.2
  • USB Type-C 2.0
İşletim Sistemi HarmonyOS 3.1
Diğer Özellikler
  • 4 Adet Hoparlör
  • 2 Adet Mikrofon
  • M-Pencil Desteği
  • HUAWEI Histen 8.1
Boyut ve Ağırlık
  • Boy 176.82 mm
  • En 260.88 mm
  • Kalınlık 6.85 mm
  • Ağırlık 499 gr