Anasayfa Haber PS5 Cloud Streaming Genel Kullanıma Sunulmaya Başlıyor

PS5 Cloud Streaming Genel Kullanıma Sunulmaya Başlıyor

PS5 Cloud Streaming

Sony tarafından Haziran ayında PlayStation 5 (PS5) oyunlarının buluttan akışına yönelik dahili testlere başladığını açıklamıştı. Ağustos ayında bazı kullanıcılar ile konsolda PS5 oyunlarının akışı test edilmeye başlamıştı. Şimdi ise şirket, PS5 Cloud Streaming özelliğinin Ekim ayında PlayStation Plus Premium hizmetine kaydolan konsol sahipleri için genel kullanıma sunulacağını duyurdu.

PS5 oyun akışı ilk olarak 17 Ekim’de Japonya’da sunulacak. Daha sonra 23 Ekim’de Avrupa ülkeleri ve 30 Ekim’de ise Kuzey Amerika PS5 Cloud Streaming desteğini alacak.

Akış özelliğinden faydalanacak PS5 oyunları ilk etapta sınırlı olacak. İlk örneklerden bazıları Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West, Ghost of Tsushima, Mortal Kombat 11 ve Saints Row IV olacak. Zaten bir PS5 oyununuz varsa bunu PlayStation Plus Premium aracılığıyla da akışta oynayabileceksiniz. Resident Evil 4, Dead Island 2, Genshin Impact, Fall Guys ve Fortnite gibi oyunlar bunun için bazı örneklerden. Ek olarak Hogwarts Legacy, The Witcher 3: Wild Hunt ve The Calisto Protokolü gibi oyunlar için bazı oyun denemeleri de akış için mevcut olacak.

PlayStation Plus Premium kullanıcılarının bu yeni özellikle alabilecekleri diğer özelliklerden bazıları ise şunlar:

  • İndirilebilir oyunlardaki satın alımlara benzer şekilde, DLC ve eklentiler de dahil olmak üzere indirilebilir içerik ve oyun içi satın alımlar, PS5 oyun akışı için de mevcut olacak.
  • 60 FPS ve SDR veya HDR çıkışıyla 4K, 1440p, 1080p ve 720p dahil yüksek kaliteli çözünürlük seçenekleri.
  • Tempest 3D Audiotech’in yanı sıra 5.1 ve 7.1 dahil tüm PS5 ses özelliklerini destekleyen gelişmiş ses.
  • Ekran görüntüleri yakalayın ve 3 dakikaya kadar video kaydedin; bu videolar PS5’teki Medya Galerinize indirilecek ve ayrıca PS App’teki Medya Galerisi’nde de mevcut olacak

Şu anda yalnızca PS5 konsolları PS5 oyunları için akış desteği verecek. Sony hali hazırda eski PS3 ve PS4 oyunlarının konsolların yanı sıra PC’de de akıştan faydalanmasına izin veriyor.